Търсене

2447 лв. се събраха от първата вечер на Коледния базар

2447 лв. се събраха от първата вечер на Коледния базар

2447 лв. бяха събрани снощи, от първата вечер на Коледния благотворителен базар в помощ на Габи. Базарът бе открит в 17.30 часа, а централното фоайе на Община Севлиево се изпълни с желаещи да закупят коледен сувер и подпомогнат каузата на Общинско училищно настоятелство и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Изображение - 1034

"За доброто няма цена, затова не сме слагали цени върху предлаганите сувенири. Нека всеки от вас прецени колко би могъл да отдели, за да направим едно дете щастливо", каза при откриването на базара Светла Георгиева - председател на Училищно настоятелство Севлиево. 

Изображение - 1035

А пред всички, в началото на базара, на столче беше Габи, заобиколена от момиченца, облечени като снежинки и принцеси и момченца-джудженца, които не спираха да я обгрижват и й се радват. Малко притеснена, но повече усмихната, Габи привлече присъстващите със своята непринуденост, миловидност и слънчево излъчване.  

Изображение - 1036

Габи е на две години и десет месеца, но не може да ходи, защото страда от спастична диплегия – форма на Детска церебрална парализа, която засяга долните крайници. Дори изправена не може да стои, краченцата не я държат. И е напълно зависима от майка си. За да проходи детето се нуждае от рехабилитация. Засега има проведени няколко курса в турска клиника и резултатите са очевидни, но не е по силите на семейството да продължи да плаща за този вид процедури. Затова бе разкрита дарителска сметка на името на Габи и поставени кутии за дарения в магазинната мрежа на Севлиево. А средства за лечението й се събираха и в двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", където работи таткото на детето. 

Коледният базар ще бъде закрит тази вечер, тогава, когато и последният посетител си тръгне със сувенир за празника, с който ще отнесе в дома си доброто за Габи.

Изображение - 1037

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.