Търсене

Таня Боева и Даниела Данаилова единствени от България участваха в състезание по креативно писане на немски език

 Таня Боева и Даниела Данаилова единствени от България участваха в състезание по креативно писане на немски език

Двете момичета с преподавателите по немски език Радослава Стоянова и Борислав Маринов (вляво) и директора на СУ "Васил Левски" Тома Томев, снимка: СУ "В. Левски"

Таня Боева и Даниела Данаилова, десетокласнички в Средно училище "Васил Левски" в Севлиево са единствените участнички от България в състезание по креативно писане на немски език, обявиха от училището, в което двете момичета изучават езика на Гьоте.
 
В конкуренция с 612 участници Таня и Даниела трябваше да прочетат книгата, определена за победител в надпреварата между детските автори в Германия. Тази година това е "Мисия Робот", и да съставят продължение на цялата история. Допълнителната креативна задача бе да се създаде илюстрация към написаното.
 
Конкурсът се организира от Stuftung Lesen (фондация „Четене“), Германия и медийни партньори. Състезанието по креативно писане е ежегодно, а двете участнички от Севлиево се подготвяха за него с преподавателите Радослава Стоянова и Борислав Маринов. През юли се очакват резултатите, които предвиждат предметни награди за първите десет класирали се.
 
От 2007 г. конкурсната проява и кампаниите, свързани с четенето, се организират от Фондацията за култура на четенето и насърчаване на четенето към Германския съюз на издателите и книготърговците, също и от местните книжарници, cbj Verlag, Stiftung Lesen, Deutsche Post - DHL и ZDF, съобщават още от СУ "Вясил Левски". 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!