Търсене
Светът е оцелял, защото се е смял

1 април - ден на широко отворените врати в Дома на хумора и сатирата в Габрово

1 април - ден на широко отворените врати в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Снимка: Община Габрово

На Международния ден на хумора и шегата Музеят при Дома на хумора и сатирата в Габрово отваря широко врати. Както всяка година, екипът на Музея показва истинска габровска щедрост и през целия ден е подготвил събития за всички възрасти, а входът е свободен. 

Голямата новина за всички приятели и почитатели на Музея е, че след като през 2020 година бе създаден нов, просторен магазин с голямо разнообразие от оригинални и осъвременени сувенири, сега стартира онлайн магазин. Там вече се намират част от емблематичните габровски сувенири. 

Ето и програмата за 1 април:

10:00 - 12:00 ч. - Шаржове на живо с карикатуристите Ивайло Цветков, Ирина Китанова и Валентин Георгиев

11:00 - 12:30 ч. - Детско ателие "Неочаквни портрети" с Анна Оклева от НЧ "Трептящо сърце-2011"

13:30 - 15:00 ч. - Детско ателие "Пъстроцветна работилница" с Калина Бакалова

14:00 - 16:00 ч. - Шаржове на живо с карикатуристите Ивайло Цветков, Ирина Китанова и Валентин Георгиев

16:00 ч. Дегустация на висококачествени занаятчийски вина от Винарска изба Драгошинов, със съдействието на Българската асоциация на винените професионалисти БАВП и Wine Tour Northeast Bulgaria*

18:30 ч. Концерт на квартет ТараЛеща: Митко Таралежков - вокал и китара, Дани Огнянов - бас китара, Невен Кидеров - перкусии, Александър Михайлов - саксофон, кавал

* Участието в дегустацията е със заплащане на такса.

---

За карикатуристите

Ивайло Цветков е сред най-активно работещите художници карикатуристи в България, със светкавична реакция на политическите събития у нас и по света, изразена в шаржови портрети и карикатури. Носител е на над 130 награди. През 2022 той получи награда "Златен Езоп" в раздел "Карикатура" в 25-тото Габровско биенале.

Ирина Китанова се занимава с изработване на шаржове и карикатури на живо по специални поводи, както и по поръчка от снимки. Завършила е специалност "Плакат" НХА през 2000. Работила е като карикатурист на круизни кораби в Скандинавските страни.

Валентин Георгиев е завършил е ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, специалност живопис. Член е на Съюза на българските художници и Председател на представителството на СБХ – Русе. Участвал е в множество национални и международни изложби, фестивали и пленери. Носител е на награди от международни конкурса от цял свят, сред които Карикатурист № 1 на света за 2010 година, който му е връчен от Музея на карикатурата в Иран.

Винарска изба Драгошинов е малка семейна изба в село Нацовци, разположено близо до Велико Търново. Повече информация за избата можете да откриете на dragoshinov.com.

ТараЛеща

Чуем ли за групата на Митко Таралежков знаем, че ще има блус, капка реге, ска, етно и откачени афробиийтове в комбинация с Таралежковите криви рими, които създават сладко-горчив мармалад, едновременно познат и нечуван.

Подгответе се за песни и танци с Квартет ТараЛеща:

Митко Таралежков - вокал и китара

Дани Огнянов - бас китара

Невен Кидеров - перкусии

Александър Михайлов - саксофон, кавал

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!