Търсене

10 203 лв. събраха в СУ "Васил Левски" за часове, за да подкрепят бивша ученичка в битката й с болестта

Учители подариха цветята си, получени на 15 септември, на Моника, която дойде с инвалидна количка в училище за откриването на учебната година
Севлиево онлайн
10 203 лв. събраха в СУ

Част от личните послания за Моника, изпратени от деца

Тази година 15 септември за СУ "Васил Левски" не беше просто първия учебен ден. Денят се превърна в празник не защото започна новата учебна година, а защото тържествуваха съпричастността, добрината и желанието да подкрепиш.
 
В случая подкрепата бе за Моника Георгиева - момичето, което преди години също посрещаше 15 септември в СУ "Васил Левски", а днес се изправя срещу множествената склероза. 
 
Само за часове родители, ученици и учители събраха сумата от 10 203 лв. и в деня след откриването на учебната година връчиха парите на майката на Моника. Каузата на СУ “Васил Левски“ бе подкрепена и от екипа на Детска градина „Слънце“ със сумата от 1 200 лв.
 
Най-трогателни за комисията, която е преброила дарените средства са били личните послания към Мони. Сред тях е имало бял плик на ученик с надпис „Цветя за Мони“ и красиво изписан текст: „Днес цветята се превръщат в добро... Чудесата съществуват“.
 
Педагогическият екип на училището изказва искрена благодарност на всички ученици и техните родители за проявената съпричастност! Заедно подарихме вяра в доброто, нека всеки го предаде нататък!, написаха от училището в социалната мрежа фейсбук. 
 
Учителите на СУ "Васил Левски" излязоха с призив към родителите да не им купуват цветя за 15 септември, а с парите, които биха дали за букети, да помогнат за лечението на Моника, която се нуждае от дълга поредица процедури роботизирана рехабилитация. 
 
Моника Георгиева е диагностицирана с множествена склероза. В следствие на болестта тялото й постепенно започва да я предава. Отказват ръцете, краката, говора...Всичко се руши едно след друго с изключение на волята - най-силното оръжие на Моника. Още за болестта и битката с нея, както и възможностите да помогнем на Моника - тук
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022