10 години празнува певческата школа при Детски комплекс
Певци и ръководител една от многото награди

Утре, на 3 май, музикално-певческата школа при Детски комплекс "Йовко Йовков" ще отбележи десет години от своето създаване. Рожденият ден ще бъде празнуван както се полага на хора на изкуството - на сцена, с голям концерт от 17.30 часа в дома на културата "Мара Белчева".

И тъй като певците на школата са все още деца, макар че имат гласове на звезди, ще си позволим да изпишем някои от тях само с малките им имена, така както са ги изписали и в афиша за концерта: Стефани Петкова, Стефани Тотева, Денислав, Мария Бешева, Теодор, Лъчезар, Кристияна, Богдан, Хритияна, Сиси, Геновева, Симона, Доротея, Елица, Лусияна, Гергана, Юлияна, Мария Мустафова, Моника Тодорова, Александър, Моника Златева, Християн, Любомир, Назъм, Преслав, Мария Тотевска, Цветан, Рада, Натали, Даяна, Виктор.

Над всички тях заслужено е името на Цветан Цонев - музикант, педагог, творец, който познава тънкостите при оформянето на един талант, за което говорят успехите на неговите деца.

В юбилейния концерт ще вземат участие танцова формация "Стил" с ръководител Камелия Тодорова и клуб по спортни и жизнени умения "Път към приключението" с ръководител Мария Бенева.

Преди 10 години, в края на месец октомври 2007 година, екипът на Детски комплекс се увеличи с още един учител – начален учител, с профил пеене. Той каза, че има желание да работи с деца, да предаде онова, което може най-добре – да пее и да свири. Отговорих: "Добре, докажи го!", спомня си днес директорът на комплекса Венета Петкова.

Началото на днешната музикално-певческа школа е с десет деца, които започват репетиции като група за естрадна музика. Първите са Весела Стоянова, Гергана Бошнакова, Десислава Димитрова, Ива Руменова, Мария Тотевска, Мишел Драгомирова, Моника Христова, Натали Вичева, Цветелина Стефанова и Анита Кирова.

Следват години на утвърждаване, а с всяка следваща интересът към школата и поп пеенето става все по-голям. Не закъсняват и наградите от престижни национални конкурси за млади изпълнители на популярна музика.

С времето групите стават повече. Създават се школа „Електронни музикални инструменти”, школа „Аранжименти” и „На сцената”. Обединява ги ръководителят Цветан Цонев и желанието на децата да пеят, да се учат и да побеждават. Защото те най-добре знаят, че сцената не прощава, когато не си достатъчно добър. Затова познават както цената на труда, така и цената на успеха.

Честита десета годишнина, мили деца и млади хора! Честит юбилей, Цецо Цонев! Бъдете здрави, неуморни и упорити в името на таланта, който имате, но и на хубавата музика, която вашата публика заслужава!

 

написано от Емилия Димитрова 

Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование