Търсене

1144 бедни получават безплатно пакети с храна

1144 бедни получават безплатно пакети с храна

От 9 септември в цялата община тече кампания по раздаване на пакети с хранителни продукти на крайно нуждаещи се жители на общината. Благотворителната акция е в изпълнение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) и се изпълнява от Българския Червен кръст, съвместно с Община Севлиево. Право на пакетите с храни имат хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, както и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега. Раздаването ще продължи до 30 септември и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане ще получат по малко над 16 кг хранителни продукти.

В пакетите, които хората вече получават, има по 0.800 кг гювеч и грах, 4 кг ориз, половин килограм булгур, 3 кг зрял фасул, половин килограм пчелен мед, по три кутии месни и рибни консерви, килограм лютеница, 400 гр доматено пюре, литър нектар, кутия локум, 2 кутии бисквити и 1 кг вафли.

Раздаването на продуктите за хората от Севлиево става в бившето барче на Дома на културата, а живеещите в селата ще получат полагащото им се чрез местните кметства и наместничества. До края на септември кампанията трябва да е приключила в цялата община.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.