Търсене

12 000 лв. дари за Габи Славка Топлева, чийто съпруг загуби битката с рака

12 000 лв. дари за Габи Славка Топлева, чийто съпруг загуби битк

Вчера Христина Христова - майката на 3-годишната Габлиела Гатева, получила платежното нареждане за 12 000 лв., преведени по дарителската сметка на Габи. Парите са от Славка Топлева, съпругата на починалия преди дни пловдивски пожарникар Тодор Топлев, който не успя да пребори коварната левкемия. Дарението е част от по-голяма сума – 90 000 лв., събрана за лечението на Тодор Топлев. Тъй като парите са събрани по дарителска сметка на съпруга й, Славка Топлева решила да ги дари до стотинка за лечението на други хора.

Историята на Славка Топлева нашумя в медиите покрай разкритието, че в социалните мрежи се разпространява фалшив апел за дарение на болен човек. Точно на него попаднала г-жа Топлева и за малко да преведе 90 000 на измамниците. Усъмнила се обаче в епикризата, която отсреща й представили, тъй като била издадена от болница за лечение на деца, а парите се събирали за възрастен мъж. Други документи също се оказали фалшиви. В банката пък станало ясно, че сметката не е дарителска.

Топлева подала сигнал в полицията, откъдето я препратили в прокуратурата. Измамниците се усетили и прекратили контактите с нея. Жената обаче не се е отказала да дари парите от дарителската сметка на съпруга си и решила да ги преведе на болни деца.

Така с нея се свързала Христина Христова, майката на момиченцето от Севлиево, което на Коледа обедини доброто в сърцата на всички ни. След като изпратила всички документи, които удостоверяват състоянието на Габи /б.ред. Габи страда от форма на церебрална парализа, която е увредила крачетатата й/ и необходимостта от постоянна рехабилитация, както и постигнатите до момента резултати в резултат на проведените в чужбина процедури, Христина очаквала дарение от г-жа Топлева, но сама била изненадана от сумата. „Изключително се радвам за дарението, което получихме. Но искрено съжалявам, че тези пари не са помогнали за оздравяването на г-н Топлев. Благодаря на г-жа Топлева за решението да помогне на болни деца“, сподели Христина.

С цялата сума родителите на Габи ще осигурят нейната рехабилитация в Турция. Момиченцето вече има поредица процедури там, а напредъкът е повече от очевиден, разказва майката. От пълна невъзможност да стои на крачетата си, днес Габи прави сама до двайсетина крачки. Все още обаче е несигурна, а лекарите са категорични, че пътят, който семейството трябва да извърви е дълъг. „Може би сме на средата. Но резултат има и продължаваме да се борим“, категорична е майката на 3-годишната Габриела.  

На 5 септември семейството заминава за поредна серия рехабилитационни процедури в Турция. А през октомври предстои още една серия. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!