12 фирми наддават за реконструкция на градската канализация

Дванайсет фирми подадоха оферти в обявената от Община Севлиево обществена поръчка за реконструкция на участъци от главни канализационни клонове в Севлиево и реконструкция на вътрешни водопроводни клонове. Първото заседание на комисията по оценка на кандидатите се проведе миналата седмица и на него бе проверена документацията на фирмите, участнички в процедурата. 

Обществената поръчка се обявява за втори път, след като при първото обявяване на състезанието един от участниците обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ решението на кмета за откриване на процедура по възлагане на поръчката. В решението си КЗК обяви въпросното решение като незаконосъобразно, а на кмета на община Севлиево бе възложено да заплати на фирмата, която обжалва, 3 700 лв. за направени разноски по производството пред КЗК.

Така се стигна до повторно обявяване на обществената поръчка, която на два пъти бе посочена от седмичника „Капитал“ като една от най-големите в страната, предвид стойността й от 1.89 млн.лв. без ДДС.

Обществената поръчка включва реконструкция и подмяна на главни канализационни клонове в Севлиево и се явява втори етап от реализирания по Оперативна програма „Околна среда“ проект за реконструкция на градската ВиК-мрежа.

Обхватът на поръчката са участъци от смесена канализация по улиците „Никола Петков“ и ул. „Верещагин“ до заустването им на ул. „Марин Попов“, участъци от главен клон на ул. „Ченчеви“, след кръстовището с ул. „Андрея Станков“ до заустването им на ул. „Воденичарска“ и част от главен клон в кв. „Балабанца“ по ул. „Устрем“ и ул. „Руен“ – от връхна шахта до заустването им. Ще бъдат реконструирани общо 77 смесени канализационни отклонения и ще бъдат реконструирани 1631 м’ канализационни клонове. А в трасетата на каналите ще бъде извършена подмяна и реконструкция на участъци от водопроводната мрежа на града. Общата дължина на уличните водопроводи, подлежащи на подмяна по проекта, е 1377 m’.

Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес