Търсене

125 г. от построяването на паметника на Свободата в Севлиево

125 г. от построяването на паметника на Свободата в Севлиево

Най-новия исторически проект на двама ученици - Борислав Маринов и Румен Гатев, и двамата от СУ "Васил Левски" е фотоалбум с исторически изгледи на емблемата на Севлиево - паметника на Свободата в центъра на града. 

Албумът е посветен на навършващите се тази година 125 г. от построяването на паметника. Във връзка с юбилея, Борислав и Румен съставили единствения досега по рода си фотоалбум на монумента, озаглавен „Поздравъ отъ Севлиево“. В него са включени редки и ценни пощенски картички с изгледи на паметника.

Официалното представяне на албума ще бъде на 30 септември т.г. от 17.30 ч. в една от залите на галерия "Асен и Илия Пейкови". На представянето съставителите на албума ще разкажат любопитни и не толкова известни факти от историята на паметника.

Всички, на които символът на Севлиево е скъп, са добре дошли, призовават двамата ученици.

През лятото на тази година Борислав Маринов и Румен Гатев представиха своята книга за голямото наводнение в Севлиево през 1939 г. На 110 страници, разделени в 5 глави, авторите проследяват всичко случило се на 28 юни 1939 г., отговарят на въпросите защо се е стигнало до трагедията и проследяват реакцията на държавата в помощ на пострадалите. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.