Търсене

15 проекта за баня бяха отличени снощи в 17-тото издание "Баня на годината"

15 проекта за баня бяха отличени снощи в 17-тото издание "Б

За 17-ти пореден път Ideal Standard отличи най-добрите проекти в националния конкурс „Баня на годината 2020“. Церемонията бе предавана на живо от красивия шоурум на Ideal Standard, наречен „The Bathroom” и се излъчи във фейсбук страницата на конкурса. Водещи на събитието бяха арх. Йонна Петрова и арх. Александър Бояджиев, експерти дизайнерска програма на Ideal Standard.

До участие в трите конкурсни категории бяха допуснати 49 проекта. Те се състезаваха за приз в категория "Идеалната семейна баня", "Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections" и "Санитарно помещение в офиса".  

Отличени бяха 15 проекта, за които гласуваха жури, медии и публика. Всяка категория имаше своите предизвикателства към участниците, които трябваше едновременно да влязат в рамката на предварително зададен план на помещението и да предложат решение, което да е едновременно смело, иновативно и функционално.

Дизайнерските хотелски бани са изпълнени с Atelier – колекцията, родена в сътрудничество с италианското дизайнерско бюро Palomba Serafini Associati – една колекция, която прехвърля своеобразен мост между наследството, модерния дизайн и дизайна на бъдещето.

В категория „Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections“

първа награда на журито бе присъдена на проект Greyscale Classics с автори Александра Петкова и Симеон Симеонов. Втора награда спечели проект „Акорд“ на Антония димова, трета - проектът „Графит“ с автор Жаклин Иванова.

Наградата на медиите и публиката в категорията бе за проект „Елегантна топлина“ на Моника Георгиева.

Изображение - 9088

Първо място журито присъди на проекта на Александра Петкова и Симеон Симеонов Greyscale Classics

Семейната баня е мястото, от което започват милиони ежедневни истории всеки ден. Какъвто и да е денят ни – спокоен или нервен, слънчев или дъждовен – той е започнал от банята вкъщи. Удобството и уютът на това място може да се окажат изключително важни за целия ни ден, който завършва отново там, в семейната банята.

Победители в категорията „Идеалната семейна баня“

в тазгодишното издание на "Баня на годината" са: първо място за проект „Алкая“ на Божидар Иванов, второ печели проект  „Неутрално“ с автор Павлина Костадинова, трета награда е за проект „Калма“ на Боряна Андонова и Венелин Касабов.

Медиите и публиката дадоха предпочитанията си на проекта „Приказка - главен герой – Семейството“ на Мими Фъркова.

Изображение - 9089

Проект „Алкая“ на Божидар Иванов бе оценен най-високо в категория "Идеалната семейна баня"

Обществените санитарни помещения се очаква да задоволят много по-широка палитра от вкусове, което не прави задачата на дизайнера особено лека. Тези помещения на обществени места винаги ще бъдат предизвикателство за архитектите и дизайнерите в намирането на нови и интересни решения. Строго или фриволно, класическо или модерно, „санитарното помещение в офиса“ е съобразено с характера на средата, понякога – и с естеството на бизнеса, но винаги със стила времето.

Победители в категорията „Санитарно помещение в офиса“ са:

Първо място бе присъдено на проект „Соц инфлуенс“ на Десислава Лазарова. Втора награда получи проект „Пиксел“ печели Магдалена Нонева. Третото признание бе за проект „Флуиди“ на Маргарита Шейтанова.

Наградата на медиите е за проект „Тропикъл“ на Силвия Стоянова.

Наградата на публиката печели проект Thinking room на Елена Борисова-Дамова.

Изображение - 9090

Проектът „Соц инфлуенс“ на Десислава Лазарова събра най-голяма подкрепа от журито в категорията.

 

Всички проекти могат да бъдат разгледани на официалния сайт на конкурса  www.thebathroom.bg

Видео от награждаването на победителите, излъчвано на живо във фейсбук, може да гледате тук. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!