Търсене

150 хил. лв. са осигурени за ремонт на моста на с. Кръвеник

150 хил. лв. са осигурени за ремонт на моста на с. Кръвеник

Мостът в с. Кръвеник ще бъде ремонтиран през тази година и за това има осигурени 150 хил. лв., плюс готов технически проект. 

Информацията съобщиха от областната администрация в Габрово, където са получили уверение за предстоящия ремонт от директора на областното Пътно управление инж. Деян Георгиев. ,

Освен този участък в област Габрово за настоящата година са предвидени за ремонт още няколко пътни отсечки от републиканската пътна мрежа с най-влошено технико-експлоатационно състояние.

Това стана ясно от проведената среща на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов с представители на АПИ, „Автомагистрали“ ЕАД и министерството. По време на срещата от АПИ бяха представени конкретно по области участъци, които са определени за спешен ремонт през 2022 г. За Габрово това са път III 5006 - Габрово-Узана (от км 5+682 до км 21+380), път III -609 - Трявна-Дряново от 47-ми до 63-ти километър, пътят с. Кормянско - с. Крамолин от 14+ до км 26-ти километър, пътят, известен като старият път за Ловеч, Габрово - Кози рог и Габрово - връх Шипка от км 155+195 до км 170+000.

Предвидените отсечки обхващат участъци от всички общини на територията на област Габрово, а с реализирането на ремонтните дейности ще се подобри значително технико-експлоатационното състояние на пътищата, както и ще се повиши безопасността на движение.

В края на срещата министър Караджов е обявил за възможността гражданите да могат да подават свои предложения за включване на други пътища в списъка на подлежащите за ремонт. Предложенията и сигналите, включително снимки и видеоматериали, могат да се изпращат на имейл адрес: signali@api.bg. Те ще бъдат разгледани, а окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ, е гарантирал регионалният министър. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.