Търсене

1840 лв. събраха благотворително от "Надежда 2001"

1840 лв. събраха благотворително от "Надежда 2001"

снимки: Минчо Тодоров

Снощи се проведе осмомартенската благотворителна вечер на сдружението на жените "Надежда 2001", посветена на млади хора от севлиевските гимназии, на които предстои абитуриентски бал. Затова акцентът на вечерта бе събиране на средства, с които сдружението на жените ще подпомогне абитуриенти от семейства със скромни финансови възможности. 

Все още не се знае броят на абитуриентите, на които ще помогнат от "Надежда 2001". А събраната само за една вечер сума е 1840 лв. Извън нея анонимен дарител предостави пълен комплект облекло за момиче - бална рокля, чанта и обувки към нея. 

Изображение - 1257

Повече от седемедсет дами се събраха, за да се поздравят за международния ден на жената. Сред тях бяха и приятелите на "Надежда 2001" от Ротари клуб Севлиево, бизнесдружение "Севлиево 21 век", дамският състав на общинското ръководство и ръководството на Училищното настоятелство.

Изображение - 1258 "Това че бяхме заедно е добър знак. Защото колкото повече сме, толкова повече добро ще направим, а това е основната ни цел", сподели новият председател на "Надежда 2001" Полина Косева.                            Благотворителната вечер бе първата изява на г-жа Косева като председател на сдружението на жените, след като на 21 февруари Общото годишно отчетно-изборно събрание избра тя да поеме сдружението от Стоянка Ботева. Госпожа Ботева, която ръководи "Надежда 2001" от учредяването през 2001 година, остава в Управителния съвет и продължава да работи в сдружението като негов почетен председател. "Стоянка Ботева не само ръководи сдружението на жените от неговото създаване, но за 15 години откакто то съществува, успя да го превърне в организация, която може да промени нечий живот и да върне вярата на хората с болка, че доброто съществува", каза Полина Косева за sevlievo-online.com.

В Управителния съвет на сдружението на жените от тази година влизат освен председателя и почетния председател Дарина Цонкова, Диана Йонкова, Петинка Михайлова, Рени Кръстева и Росица Петрова. 

Благотворителната вечер в помощ на абитуриенти от семейства със затруднения е традиционна инициатива на "Надежда 2001". 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.