Търсене

Верига магазини "2 плюс 2" организира "Турнир с кауза" - десет отбора ще мерят сили, за да помогнат лечението на Нурсен Молла

Севлиево онлайн
Верига магазини
Десет футболни отбора се изправят един срещу друг в "Турнир с кауза", организиран от верига магазини "2 плюс 2". В този турнир победата не е на всяка цена. На всяка цена обаче е желанието на организатори и участници да създадат истински спортен празник, да съберат много зрители, а така с парите от входни билети, да се помогне за лечението на Нурсен Молла. 
 
Благотворителният турнир е тази събота и неделя - на 18 и 19 ноември 2023 г., от 9.30 до 18 ч., в спортна зала "Дан Колов".
 
В надпреварата ще вземат участие два отбора деца на ФК ”Севлиево”, отборите на "Локомотив" - Горна Оряховица, "Болярчета" от Велико Търново и ДЮФК ”Янтра” - Габрово.
 
Състезателите ще бъдат разделени в две групи по пет отбора - група '2015 и група '2016. Входът за възрастни е 5 лв., за деца - 3 лв., но тъй като турнирът е благотворителен, всеки може да даде сума, която пожелае. 
 
Нурсен Молла е от Севлиево. През 2011 г. е диагностицирана е с множествена склероза. В началото състоянието е относително поносимо, но нещата се преобръщат през 2015 г., когато преживява емоционален стрес в семейството. Това отключва с по-голяма сила болестта и тя започна да прогресира. В резултат Нурсен губи контрол над единия си крак, по-късно същото се случва и с едната ръка. Сменя болницата, но и това не помага. Заради влошаващото й се състояние, не е одобрена от медицинска комисия за продължаване на лечението, което на разбираем език означава, че е оставена да страда и се справя със страданието както намери за добре. Така е от май 2021 г. 
 
Нурсен обаче не се предава. Опитва нетрадиционни методи за лечение - от гладолечение, през иглотерапия, рехабилитация и всичко, което е чула. Последната й надежда е трансплантация на стволови клетки в Московска клиника.
 
Стотици севлиевци се включиха в редица инициативи в подкрепа на Нурсен. Учениците от Професионална гимназия "Марин Попов" организираха кулинарен есенен празник, средствата от който обявиха, че даряват за лечението на Нурсен. По време на Празниците на Севлиево имаше благотворителен щанд, средствата от който също отидоха за младата жена. В града на много места има кутии за дарения.
 
Необходимата сума е 100 хил. лв., до момента са събрани 78 хил. лв. Недостигащите 20 хил. лв. трябва да се съберат в близките четири седмици, написа преди два дни Нурсен във фейсбук страницата "Да помогнем на Нурсен в борбата с множествената склероза"
 
 
 
 

 

 

 

 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!