Търсене

2365 ученици в община Севлиево влизат в клас, от тях 248 за първи път

2365 ученици в община Севлиево влизат в клас, от тях 248 за първ

снимка на Стефан Щерев от Фото форум

На днешния 15 септември в десетте общински училища в община Севлиево ще влязат 2365 ученици. От тях 248 са първокласниците, като най-много традиционно децата за първи клас са в Средно училище "Васил Левски" (92) и Основно училище "Стефан Пешев" (87).

Само девет първокласници ще посрещнат в Основно училище "Христо Ботев" в Севлиево.

В селата на общината първокласниците са най-много в училищата в с. Шумата (22) и с. Душево (16). Само две деца ще учат в 1 клас в училището в с. Добромирка, по осем има в основните училища в с. Градница и с. Крамолин, девет са първолаците в с. Петко Славейков. 

Училищата в селата Добромирка и Крамолин са най-малките в общината с под четирийсет ученици. Затова двете, заедно с основното училище в с. Шумата и тази година са със статут на средищни, тъй като обхващат ученици и от съседни населени места.

В Основното училище "Свети солунски братя” в село Крамолин учат деца от I до VII клас от селата Крамолин, Малки Вършец, Агатово и Горско Сливово. Деветнайсет от тях пътуват с училищен автобус, предоставен от Министерството на образованието и науката.

Основно училище "Христо Ботев” в село Добромирка също е средищно за ученици от І до VII клас от селата Добромирка и Идилево. 

Основното училище "Васил Левски” в село Шумата е средищно за ученици от I до VII клас от селата Шумата, Батошево, Горна Росица и Яворец. Всеки ден 48 деца пътуват с с автобус, предоставен от Министерството на образованието и науката. 

Средищни са училищата, чиито ученици, при евентуално закриване на училището, ще трябва да пътуват над 20 км до най-близкото населено място, където има обучение за съответния клас. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!