Търсене

26 партии и коалиции регистрираха листи в Габрово за парламентарните избори

26 партии и коалиции регистрираха листи в Габрово за парламентар

от Емилия Димитрова

Двайсет и шест партии и коалиции се регистрираха в Районната избирателна комисия в Габрово за участие в парламентарните избори на 14 ноември т.г. Срокът за регистрация изтече вчера, 12 октомври. 

Последни се регистрираха от "Демократична България-обединение". Коалицията издига за водач на листата си Ивелин Стоянов, който спечели мандат и стана депутат в 46 Народно събрание. Коалицията регистрира листа от осем кандидати. 

Преди тях регистрация получиха от партия "Има такъв народ". Водач на тяхната листа е отново Деляна Валериева, която на предишните беше с фамилията Пешева, но междувременно се е омъжила и вече е Деляна Иванова. 

"Продължаваме промяната" регистрираха листа от четирима кандидати с водач Яна Балникова, която е от Габрово и сочена за една от десните ръце на Кирил Петков. Втори в листата е Богомил Петков от Севлиево, който на местните избори през 2019 г. беше кандидат за кмет на Севлиево и стигна до балотаж със сегашния кмет на общината Иван Иванов. 

"Изправи се БГ! Ние идваме" отново издигат Георги Табаков за водач на листата си. Табаков беше техен водач и на 11 юли т.г. 

Силвия Кръстева, кмет на Трявна, е водач на листата на "ВМРО - Българско национално движение", "БСП за България" отново залага на Крум Дончев. 

Росен Цветков от Севлиево води листата на Коалиция Патриотичен фронт - НфСБ, БДС Радикали и и БДНС Целокупна България". 

Божанка Неделчева е първият от двата кандидати в листата на "Български съюз зиректна демокрация". 

Промяна има в листата на ДПС. На двата парламентарни избора през тази година партията издига за водач Мелекбер Велева. За 14 ноември ДПС залага на Юсеин Вейселов от Севлиево. 

Томислав Дончев очаквано води листата на ГЕРБ-СДС, втора след него е Невена Минева. Партията, която от 2009 г. не е оставала с един мандат, на 11 юли 2021 г. успя да вкара само един народен представител в Парламента. 

Светлана Лакова от Дряново води листата на "Русофили за възраждане на отечеството", Владислав Радославов е водач на листата на партия "Атака", Даниел Петров на партия "Възраждане", Симеон Генчев на партия МИР. 

Останалите партии, регистрирали свои каниддати за "Правото", "Общество за нова България", "Български национален съюз Нова демокрация", Българско национално обединение (БНО), партия "Глас народен", коалиция "Национално обединение на десницата", партия ВОЛЯ, Партия на зелените, "Пряка демокрация", "Българска социалдемокрация Евролевица" и партия "Бригада". 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!