Търсене

2612 ученици влязоха в клас, 261 от тях за първи път

2612 ученици влязоха в клас, 261 от тях за първи път

снимките са от ОУ "Стефан Пешев"

2612 ученици прекрачиха днес училищата в община Севлиево. Първият учебен ден навсякъде бе отбелязан тържествено, най-голямо естествено бе вълнението при първокласниците. Те са 261 за цялата община, от тях 66 ще ходят на училище в селата. Най-много първокласници, 97, разпределени в четири паралелки, имат в СУ "Васил Левски". Три са паралелките в първи клас в Основно училище "Стефан Пешев" и само една с 19 деца в училище "Христо Ботев". Училищата в Крамолин, Петко Славейков и Добромирка ще имат по половин паралелка за 1 клас, като най-малко са първолаците в Ряховците - едва трима. 

Изображение - 668

И тази година не мина без маломерни и слети паралелки, което на фона на намаляващия брой деца се оказва неизбежно. Маломерните паралелки се сформират, когато децата са под норматив - 16 в началната степен и 18 от пети до дванайсти клас. Две маломерни и три слети паралеки имат в основното училище в Петко Славейков, като в една паралелка там ще бъдат децата от първи и трети клас, пети и шести, седми и осми клас. В училището в Шумата има една слята паралелка между седмокласници и осмокласници и пет маломерни. В Крамолин ще има само една маломерна паралелка през новата учебна година и три слети за учениците от първи и втори клас, трети и четвърти, седми и осми клас. В Добромирка има три маломерни паралелки и две слети, в Душево няма слети паралелки, но има четири маломерни, в Ряховците са три маломерни и две слети за учениците от първи и трети, пети и осми клас, а в Градница започнат годината с пет маломерни паралелки и една слята за децата от трети и четвърти клас.

Изображение - 669

На всички учители и ученици пожелаваме "На добър час!". На децата заръчваме да не щадят усилията си да стават по-знаещи, а на учителите - повече безкомпромисност с учениците, за доброто на всички.

Нека е успешна новата учебна година!   

Изображение - 670

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.