Търсене

536 ще бъдат ангажирани за работа в СИК

536 ще бъдат ангажирани за работа в СИК

архив 2016 г.

536 души от община Севлиево ще бъдат членове на секционни избирателни комисии /СИК/ в деня за избор на народни представители за следващия български парламент, става ясно от решение на Районната избирателна комисия в Габрово от 9 февруари. Съгласно същото решение е одобрено и разпределението на местата в комисиите по партии и коалиции. 

С най-много членове ще бъде партия ГЕРБ, която ще има 198 свои хора в комисиите. От тях на ГЕРБ се падат 24 места за председатели на комисии и по 23 за зам.-председатели и секретари. 

БСП лява България ще има 90 членове в секционните комисии, а от тях 12 председатели и секретари и 13 заместник-председатели. 

ДПС е с право на 71 места в СИК, по 10 за председател и секретар и 9 заместник-председателски.

Реформаторският блок получава право на 52-ма свои представители в комисиите, като по седем души коалицията ще има за секретар, заместник-председател и председател на СИК.

Патриотичният фронт ще има 40 души в секциите, от тях шест председатели, заместник-председатели и секретари.

ББЦ получава право на 33-ма души в комисиите, а от тях петима председатели, петима секретари и четирима заместник-председатели.

АТАКА и АБВ ще имат равен брой членове на СИК - по 26. Всяка от двете партии ще има трима председатели и по четирима заместник-председатели и секретари на комисии.

На 15 февруари кметът на Севлиево е насрочил консултации с представителите на партиите и коалициите за определяне състава на секционните комисии.

Със свое решение от 26 януари тази година ЦИК определи и възнаграждението на членовете на СИК. Редовите от тях ще получат еднократно по 48 лв., заместник-председателите и секретарите - по 58 лв., а председателите - по 64 лв. Онези от членовете на комисии, които ще представят протоколите и изборните книжа в РИК Габрово в нощта след вота, ще получат допълнително по 20 лв. 

Възнагражденията на членовете на секционни комисии не се облагат с данъци. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!