Търсене

548 са членовете на секционни комисии, които ще бъдат ангажирани в изборния ден

Емилия Димитрова
548 са членовете на секционни комисии, които ще бъдат ангажирани в изборния ден

С решение от 17 август т.г. Районната избирателна комисия определи броя на членовете на секционни избирателни комисии, които ще бъдат ангажирани в изборния ден. Общо 548 са членовете на комисии, разпределени по квоти, съобразно представителството на партиите и коалициите в последното Народно събрание. 

С най-много членове, съответно представители в ръководствата на комисии, е "Продължаваме промяната". Те ще имат 107 свои хора в комисиите, от тях 57 са в ръководствата. 

ГЕРБ-СДС ще имат 99 свои хора в секциите, ДПС - 70. С равен брой представители - 68, са БСП, ИТН, ДБ и Възраждане. 

В шест секции в Севлиево на тези избори има разместване. Заради по-голямо удобство за избирателите и членовете на секцзионната комисия, избирателите, които досега са гласували в секцията в СБА, на извънредните парламентарни избори през октомври ще гласуват в Средно училище "Васил Левски" (гимназията).

Гласувалите досега в двете секции в Общинската болница, през октомври ще гласуват в Професионална гимназия "Марин Попов", където ще бъдат разкрити две секции на мястото на досегашните в болницата. 

Тези, които досега са гласували в Психиатричната болница, на 2 октомври ще гласуват в Абаджийското училище. 

Гласувалите в двете секции в ж.к. "Митко Палаузов" на предстоящия вот ще упражнят вота си отново в две секции, но в Детска градина "Пролет 1" (до Пожарната). 

Промяна има и за гласоподавателите от с. Карамичевци. Те ще гласуват в секцията в с. Батошево, тъй като броят им не отговаря на минималния за образуване на секция. 

Обхватът на новите секции по сетоживеене на избирателите може да бъде видян тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!