Търсене

56 предупредителни протокола са съставени в областта за търговия с гласове

56 предупредителни протокола са съставени в областта за търговия

Илюстративна снимка на Shameer Pk от Pixabay

За периода от 11 юни до днес, 9 юли, в четирите общини от област Габрово са реализирани 14 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите и опазване на обществения ред в периода на подготовката на избори за Народно събрание на 11 юли 2021 г. В шест от акциите са участвали и  служители на Жандармерията. 

В рамките на проведените акции са проверени 22 лица, за които има данни, че са купували гласове, 25 обекта, в това число заложни къщи, площадки за търговия с черни и цветни метали и офиси, плюс 60 частни адреса. В резултат на проверките са съставени 56 протокола за предупреждение, работено е по 14 прокурорски преписки и сигнали от граждани.

От МВР напомнят, че до 12 юли ще работи денонощна телефонна линия с номер 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите, гарантират от вътрешното министерство.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!