Търсене

560 бали слама изгоряха в с. Агатово, разследва се умишлен палеж

560 бали слама изгоряха в с. Агатово, разследва се умишлен палеж

от Емилия Димитрова

Малко преди полунощ на 23 срещу 24 септември в дежурната част на Районното управление на полицията в Севлиево е получен сигнал за пожар в село Агатово. Пристигналите на място два пожарни автомобила и четирима огнеборци не успели да спасят 560 бали слама, складирани в постройката. Пострадали хора и животни няма. След първоначалния оглед е образувано досъдебно производство. Разследването се води за умишлен палеж.

Стопанската постройка е почти в центъра на с. Агатово, малко над училището. Според източници на "Севлиево онлайн" сигнал за пожара подал съсед, живеещ наблизо.

Постройката е собственост на мъж от Севлиево, била отдадена под наем на 44-годишен мъж от с. Агатово, който отглеждал над сто овце. За тяхното изхранване били складираните в помещението бали сено, напълно изгорели.

Местните подозират, че пожарът е причинен умишлено, но недоумяват кой може да е драснал клечката. Мъжът, на когото били балите е уважаван, трудолюбив, баща на четири деца и всеотдаен към животните си. 

В подкрепа на догадките за умишлен палеж е и обстоятелството, че в постройката нямало електричество, което изключва варианта за късо съединение.  

Действията по разследването се провеждат под надзора на Районна прокуратура Севлиево.
 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!