85 години да гледаш напред с благодарност

Да гледаш напред с благодарност. Това вероятно е тайната на десетилетния успех на позиционираната в Севлиево компания "Идеал Стандарт-Видима", чийто екип днес сътвори незабравим и вълнуващ празник за своите работници, за техните семейства и за севлиевци. 

"Гледаме напред заедно" е израз, изваден от приветствието на главния изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг, който сподели, че е пристигнал в Севлиево за да поздрави лично работниците на "Идеал Стандарт-Видима" и техните семейства, защото, както сам оцени, "без вас и подкрепата на вашите семейства, компанията не би могла да се развива добре". 

И както винаги са правили от "Идеал Стандарт-Видима", и на този празник те подариха емоции на своите гости. Вероятно най-силно е било вълнението на бившите работници, които бяха почетени по запомнящ се начин. Те влязоха в двора на завода за санитарна арматура един по един, като най-отпред вървяха онези с най-дълъг стаж, по 40 г., следвани от тези с по-малко години в компанията. За всеки, дал от трудовата си биография на заводите на "Идеал Стандарт-Видима" имаше цветя, а вълнението си никой от така наречените ветерани не успя да скрие. 

И ако ветераните се вълнуваха неприкрито, то за децата, гости на рождения ден, емоцията бе толкова силна, че предизвикваше усмивки у всички. Като се започне от ледената пързалка, на която между другото се пързаляха и немалко възрастни, през направата на картонени шапки, рисуването върху коприна, музикалните изпълнения на техни връстници. Всичко, наистина всичко в този ден бе създадено, за да весели. 

И няма как да е по друг начин, защото "Идеал Стандарт-Видима" не е просто юбиляр, това е компанията, която преди една година, припомни Торстен Тюрлинг, си постави амбицията да стане номер едно в производството на санитарна арматура в света. "Инвестирахме милиони в нови технологии. Благодаря на целия ръководен екип, който прави тази мисия възможна“, каза Тюрлинг.

А топлите думи се изляха в ръкостисканията между колеги, в поздравленията от граждани, в наздравиците с греяното вино, в тръпката от резултатите от празничната томбола, в тичащите между отделните атракции деца и смеха на възрастните, забравили, че понякога е било трудно, но удовлетворени, че са част от световно признатата компания "Идеал Стандарт-Видима", която 85 пише не само своята история, а и биографията на Севлиево. 

Още снимки от празника, може да видите тук

 

Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
НАП няма да затваря обекти заради документацията на касовите апарати
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Бизнес
Заради здравни мерки церемонията "Баня на годината" няма да се състои
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Ярослав Дончев получи приз "Буров" за индустриално управление
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Строителни фирми от региона и кмета на Габрово обсъдиха перспективи
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Бизнес и ротарианци се обединяват за ремонт на Читалищния салон
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес