85 години да гледаш напред с благодарност

Да гледаш напред с благодарност. Това вероятно е тайната на десетилетния успех на позиционираната в Севлиево компания "Идеал Стандарт-Видима", чийто екип днес сътвори незабравим и вълнуващ празник за своите работници, за техните семейства и за севлиевци. 

"Гледаме напред заедно" е израз, изваден от приветствието на главния изпълнителен директор на компанията Торстен Тюрлинг, който сподели, че е пристигнал в Севлиево за да поздрави лично работниците на "Идеал Стандарт-Видима" и техните семейства, защото, както сам оцени, "без вас и подкрепата на вашите семейства, компанията не би могла да се развива добре". 

И както винаги са правили от "Идеал Стандарт-Видима", и на този празник те подариха емоции на своите гости. Вероятно най-силно е било вълнението на бившите работници, които бяха почетени по запомнящ се начин. Те влязоха в двора на завода за санитарна арматура един по един, като най-отпред вървяха онези с най-дълъг стаж, по 40 г., следвани от тези с по-малко години в компанията. За всеки, дал от трудовата си биография на заводите на "Идеал Стандарт-Видима" имаше цветя, а вълнението си никой от така наречените ветерани не успя да скрие. 

И ако ветераните се вълнуваха неприкрито, то за децата, гости на рождения ден, емоцията бе толкова силна, че предизвикваше усмивки у всички. Като се започне от ледената пързалка, на която между другото се пързаляха и немалко възрастни, през направата на картонени шапки, рисуването върху коприна, музикалните изпълнения на техни връстници. Всичко, наистина всичко в този ден бе създадено, за да весели. 

И няма как да е по друг начин, защото "Идеал Стандарт-Видима" не е просто юбиляр, това е компанията, която преди една година, припомни Торстен Тюрлинг, си постави амбицията да стане номер едно в производството на санитарна арматура в света. "Инвестирахме милиони в нови технологии. Благодаря на целия ръководен екип, който прави тази мисия възможна“, каза Тюрлинг.

А топлите думи се изляха в ръкостисканията между колеги, в поздравленията от граждани, в наздравиците с греяното вино, в тръпката от резултатите от празничната томбола, в тичащите между отделните атракции деца и смеха на възрастните, забравили, че понякога е било трудно, но удовлетворени, че са част от световно признатата компания "Идеал Стандарт-Видима", която 85 пише не само своята история, а и биографията на Севлиево. 

Още снимки от празника, може да видите тук

 

Покана за заключителна пресконференция по проект
Бизнес
Десетото издание на "Дни на кариерата" е на 22 октомври в Габрово
Бизнес
АББ изгради втори завод в Петрич
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
История за амбиция в името на хората, която се пише 85 г.
Бизнес
Журито в „Баня на годината“: "Създавайте проекти с мисъл за хората"
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Роберто Паломба e председател на журито на "Баня на годината 2019"
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
Ford Focus подарява "Хелиос" на клиент, закупи стока или услуга
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес
85 години да гледаш напред с благодарност
Бизнес
АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес