Търсене

9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон

9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния са

Читалището в Севлиево е една от трите сгради, които ще бъдат обновени и превърнати в енергийно ефективни по Плана за възстановяване и устойчивост

В навечерието на 24 май Ротари клуб в Севлиево събра и дари на Народно читалище "Развитие-1870" сумата от 9000 лв. Парите са за основен ремонт на читалищния салон - кауза, около която в началото на годината се обединиха Ротари клуб и бизнессдружение "Севлиево 21 век". 

Традиционно около Великден Ротери клуб провежда своя благотворителен бал, на който се събират средства за кауза, която членовете на организацията са избрали да подкрепят през годината. Тази година заради мерките за сигурност около коронавируса бал нямаше, но подкрепата за севлиевското Читалище въпреки всичко се състоя. Членове и приятели на Ротари даряваха средства и малко преди празника на славянската писменост, на българската просвета и култура, парите са събрани. 

През 2020 г. читалище "Развитие-1870" отбеляза 150 г. от създаването си. Годишнината като много други  премина по-скоро в интернет заради пандемията и невъзможността да има публични събития, с които да бъде отбелязана.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!