Търсене

Абитуриенти получиха признание днес от Община Севлиево за постижения в различни области

Емилия Димитрова
Абитуриенти получиха признание днес от Община Севлиево за постижения в различни области

Отляво надясно: Виктория, Ренета, Габриела, Елица, Александър, Кезбан, Айхан, Сузана, Дарена и Петър, снимка: Минчо Тодоров

Виктория Павлова Иванова, Ренета Иванова Николова, Габриела Ивелинова Стефанова, Елица Добринова Иванова, Александър Антонов Михайлов, Кезбан Алтънаева Мустафова, Айхан Станимиров Антонов, Сузана Петрова Дочева, Дарена Стефанова Хачерян и Петър Мирославов Георгиев са абитуриентите от Севлиево, които днес бяха отличени за високи постижения в различни области на науката и изкуството. 

Кметът на Севлиево връчи лично грамота на всеки от тях пред сградата на Общината и под погледите на ученици от севлиевските училища, учители, родители, представители на местната власт и граждани. 

На вас се пада тежката отговорност на просвещението, което да изведе народа ни на качествено нов път на развитие“, обърна се кметът на Севлиево Иван Иванов към учителите днес. „Случвало се е вече няколко пъти в славната ни история именно книжовниците и просветителите да очертаят границите на новата ни държава, да запалят искрата за нов живот и да програмират следващото възкръсване на цял един народ. Вярвам, че е възможно и днес!“, каза още той и благодари на всички, които не позволяват личните трудности да ги отклонят от мисията им - да възпитат следващите поколения, да им дадат онези жизнено важни базови устои, на които ще се крепи новият свят“. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.