Търсене

Адвокат Теодор Георгиев е кандидатът на „Гражданско сдружение за Севлиево“

Адвокат Теодор Георгиев е кандидатът на „Гражданско сдружение за

Парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. 

В предстоящите избори за народни представители „Гражданско сдружение за Севлиево“ взе решение да застане зад кандидатурата на адвокат Теодор Георгиев, който е съучредител и член на сдружението.

Теодор Георгиев живее вече близо 10 години в град Севлиево и добре познава града и общината заедно с проблемите им. На 41 години е, женен, с едно дете. Завършил с отличие средното си образование в ПМГ - Ловеч. Завършил е право в чужбина, а после и в България. Специализирал e във Франция „Защита на основни човешки права по Европейската конвенция за защита правата на човека“. Притежава магистратури с пълен отличен по „Мултимедийни технологии“ и „Софтуерно инженерство“ от Шуменския университет. Има разработки и публикации в чуждестранни научни списания в тази област.

Работил 15 години като ИТ специалист в областта на програмирането, компютърните мрежи и телекомуникации в България и в чужбина (British Telecom, Blizoo, A1, „Информационно обслужване“ – по проекта за електронно правителство).

Владее перфектно английски и руски езици, ползва добре писмено и говоримо френски, немски и арабски.

Адвокат Георгиев споделя какво го е мотивирало да се включи в предизборната кампания:

Започвам с уточнението, че трудно виждам себе си като политик. Отдавам тази моя нагласа на изключително негативния „имидж“, който се натрупа около това понятие. Особено в последните 10 години. Не мога да си представя да съм като „тях“ – да получавам огромни доходи, а вместо да работя за интереса на страната, да обслужвам нечии олигархични интереси, а покрай това и своя личен. Това е отвратително.

Аз съм готов да се подложа на тест с полиграф (т.нар. „детектор на лъжата“), че не съм и няма и да участвам в бъдеще в корупционни практики.

Виждам как „наши хора“ се назначават в бордовете на държавни дружества и получават баснословни заплати (10 000 лв., 20 000 лв. на месец!). Дронове заснемат огромни, луксозни имения на кметове, общински съветници, приближени на управляващата партия, въобще – хора, уж работещи за едната заплата. На същите излизат наяве златни кюлчета, луксозни имоти в чужбина и милиони валута в „офшорки“. И това се случва в страна, в която пенсионерите едва преживяват с 300 лв. на месец, семействата трудно свързват двата края и не могат да си позволят качествена храна, почивка, като са принудени да лишават не само себе си, но и децата си (а най-трудно е да кажеш на детето си „Не. Не може. Нямаме пари.“). А първите не се спират – раздават с лека ръка обществени поръчки за милиони (не на случайни хора, разбира се), прибират се комисионни. Прокуратурата извърта глава настрани. За къде и за какво трупат?

Човек може да е щастлив и с малко, а чуждото си остава чуждо. Вселената има собствени закони и в един момент ще ни представи сметката за плащане. Покойният ми дядо, на когото съм кръстен, казваше, че човек живее за едната чест на този свят. Не знам как тези хора имат очи да вървят по улиците, да се показват по телевизията и на публични места въобще, да се изказват, да коментират, критикуват и поучават? Аз на тяхно място бих потънал в земята от срам.

Осъзнах, че именно поради това, че нормалните хора се гнусят от политиката, там се напълни с лица – противни до доказване на невинното. Не може повече да стоим настрани и да се правим, че политиката не ни интересува. Тя е очакваното добро правосъдие. Всеки, който влиза в съда, да знае, че ще получи справедливост: виновният ще излезе осъден, а правият ще излезе овъзмезден. Добрата политика е качествените пътища, по които не трошим автомобилите си. Тя е по-високите доходи и пенсии. Тя е здравеопазването.

Ще кажа нещо, което знаем всички – ако спрем корупцията по високите етажи, пари ще има за всичко – за качествени пътища, за по-високи доходи и пенсии, за истинско здравеопазване, за спокоен и сигурен живот. Една пробита кофа не се пълни, като се увеличава дебита към нея, а като се запушат дупките.

Като говорим за дебит – моята кауза е и стогодишният проблем на община Севлиево – липсата на вода. Язовир „Мокра Бяла“ е нужен за региона ни и ще бъде направен, макар че решението на проблема е комплексно. Заводите, фабриките и цеховете в Севлиево пълнят държавния бюджет и заслужаваме от кранчетата да тече чиста вода, а не кал или въздух!

Повече така не може!

30 години от живота ни минаха в някакъв преход, незнайно към какво, в това да се надяваме да дойде новият месия (местен или вносен) и да оправи всичко. А нещата вместо да се подобрят, се влошават. Винаги сме на последно място по доходи, а първи по високи цени, смъртност, корупция. Мястото на крадците е в затвора, а не в държавното управление.

Искам да видя това:

► корумпирани управляващи – осъдени с ефективни присъди в затвора, а откраднатото – върнато;

► държава, в която правителството се страхува от хората, а не обратното;

Осъзнавам, че звуча крайно рязко, но „по отношение на морала аз съм екстремист.

Ще се боря за това.

Колкото мога, както мога и докогато мога!

Все отнякъде трябва да се почне. Повече така наистина не може!

 

Адвокат Георгиев предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Текстът е предоставен от Гражданско сдружение за Севлиево и се публикува съгласно договор

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!