Търсене

Адвокатът от Габрово Иванка Баева е водач на листата на новото ляво обединение "Левицата!"

Емилия Димитрова
Адвокатът от Габрово Иванка Баева е водач на листата на новото ляво обединение

Иванка Баева, адвокат, бивш областен управител на Габрово, сменил Николай Сираков от ГЕРБ, е водач на листата на новата лява формация "Левицата!" за Габрово за парламентарните избори през април 2023 г. Името й бе официално съобщено този следобед от пресцентъра на "Левицата!". 

Името на Иванка Баева най-напред се завъртя около листата на БСП. В регионална медия дори излезе информация, че тя ще е втора в листата на социалистите след водача Драгомир Стойнев. Малко след като информацията се завъртя в публичното пространство от областния съвет на БСП отрекоха Баева да е в тяхната листа. 

Иванка Баева беше областен управител на Габрово през 2017 г. за период от три месеца. След края на краткия й предстой в областната администрация тя излезе с емоционално обръщение във фейсбук, в което сподели: В политиката влязох, макар и за кратко, заради конфликта между доброто и злото, но вярвам, че накрая доброто ще победи!". 

"Левицата ще има силно представителството в следващия парламент. Ние ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта. А статуквото е равно и на корупция. Ние сме показали, че сме ефективни, по-ефективни от 50 налични антикорупционни органа в държавата“, каза при обявяването водачите на листи Мая Манолова, водач на "Левицата!" в 23 МИР – София и добави: „Първото голямо разследване на Европейската прокуратура в България е по сигнал на ръководената от мен комисия по ревизията в 46-ото Народно събрание срещу ТЕЦ-овете, собственост на един от големите олигарси.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.