Академия Телерик открива днес безплатна школа в Севлиево

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес старта на първата безплатна школа по дигитални науки за ученици от 4-ти до 7-ми клас в Севлиево. Кандидатстването е отворено до 30 септември през сайта на Училищна Телерик Академия.

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия ще организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др. Академията, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

„Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено, безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.

Учениците от 4-ти до 7-ми клас в Севлиево могат да участват в специализирана за тяхната възраст програма по „Дигитални науки“. Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на Академията и да се явят на входен тест. Продължителността на програмата е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия. Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия. 

Над 200 ученици се включиха в Деня на Априлов в НМО
Образование
Яна Пенчева и проекта "Да колонизираме Марс" отличи фондация "Еврика"
Образование
Обявиха стипендиантите на сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Общината кандидатства с проект за саниране на Детския комплекс
Образование
Стаж в Португалия по "Еразъм+" ще преминат ученици
Образование
Гимназия "Ген. Иван Бъчваров" чества своите 56 години
Образование
Голямата фирма отвътре, видяха ученици, които учат чрез работа
Образование
Илхан Кючюк даде старт на проекта "Аз, бъдещият инженер"
Образование
Тома Томев получи награда за "Най-добър социален партньор"
Образование
ПГМЕТ " Ген. Ив. Бъчваров" - 56 години от първия учебен час
Образование
Доброволци от Севлиево бяха наградени от ИМКА
Образование
Научни проекти на наши ученици бяха високо оценени
Образование
Училищно настоятелство почете пенсионирали се учители
Образование
Коледа на доброто в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
Младежи станаха мениджъри за един ден
Образование
Конференция за нов проект по "Еразъм+" свикват в ПГМЕТ
Образование