Търсене

Акт последва сигнал за кал на пътя в Балкана

Акт последва сигнал за кал на пътя в Балкана

Шофьор на товарен камион, който трябваше да товари дървени трупи от временен склад малко след „Балканско ехо“, на пътя към Табашко, отнесе акт за нарушение вчера. А причина полицаите да се явят на мястото, бе сигнал за разкалян път, който създава предпоставки за произшествия. Сигналът подаде Боян Ботев от гражданско движение „Граждани за Севлиево“, който вчера бе в района на Кръвеник и Лъгът за среща с представители на ДЛС „Росица Лъгът“ и Севернозцентралното държавно предприятие /СЦДП/.

Мястото, за което Ботев алармира органите на реда вчера, е познато от друг сигнал, който севлиевката Надежда Захариев в началото на месеца пусна до една от националните телевизии. Сигналът на Захариева бе за незаконни сечи в Балкана и бездействие на властите за ограничаване изсичането на горите.

В словесен двубой се впусна вчера Ботев със заместник-директора на стопанството в Лъгът по отношение правото на камионите, които извозват отсечената дървесина, да спират на пътя, докато товарят трупите. Защото от едната страна, точно до ръба на асфалта, са складираните трупи, а от другата теренът е в кал, дълбока няколко сантиметра, в която лека кола би затънала. Което означава, че трупите се товарят на пътя. А докато върви товаренето, движението по пътя е спряно. На практика всяка кола трябва да изчака. Понякога това ставало най-много за половин час, казаха горските. „Редно ли е?“, попита Ботев. „Кажете докога ще действате като недосегаеми, ще спирате движение, ще карате останалите да ви чакат, ще разкалвате пътища и ще създавате условия за катастрофи? Нормално ли е тази кал да бъде на пътя и се разнася? А ако се наложи спешно да мине кола, за да извози болен човек, или ако трябва да мине линейка или Пожарна?“, питаше Ботев заместник-директора на ДЛС „Расица Лъгът“. Господинът явно нямаше отговор на всички въпроси, които Боян Ботев му постави, но успя да каже, че ако има нужда от спешна помощ, те ще освободят платното. Що се отнася до калта на асфалта, каза, че мият пътното платно. На което Ботев се изсмя.

Повече за проверката в землището на Кръвеник от 16 февруари, очаквайте скоро.  

Изображение - 1159

Изображение - 1160

Изображение - 1161

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!