Търсене

Активните случаи на Covid-19 в областта са 35, излекуваните - 134

Активните случаи на Covid-19 в областта са 35, излекуваните - 13

снимка: pixabay

Активните случаи на инфектирани и заболели от коронавирус в област Габрово към днешна дата е 35. От тях 29 са на домашно лечение, 6 са хоспитализирани. За последното денонощие има два нови потвърдени случаи, и двата са от Севлиево. Броят на излекуваните е 134 души. 

Общият брой на заразените от началото на пандемията в областта - 8 март 2020 г., е 171 - по 80 души са установени с Covid-19 в общините Габрово и Севлиево, 8 в община Дряново и 3 в община Трявна. 

В Севлиево към днес на домашно лечение са 9 души, 5 са хоспитализирани. Излекуваните от общината са 65. 

За последното денонощие в областта са потвърдени два нови случая, и двата са на граждани на Севлиево - мъж на 70 г., изследван като контактен на вече заразено лице, без симптоми, поставен под домашна карантина и мъж на 56 г., с грипоподобни симптоми, настанен за лечение в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево. 

Вчера от болницата в Севлиево съобщиха, че 80-годишен пациент с потвърдена коронавирусна инфекция, приет за лечение  в тежко състояние с двойна бронхопневмония и множество придружаващи сърдечно-съдови заболявания, плюс прекаран инфаркт, е изписан оздравял. Той е бил на лечение в болницата 15 дни. Заедно с него на лечение в болницата е била и 80-годишната му съпруга. Двамата са изписани в края на миналата седмица, но ще останат в дома си под карантина още 28 дни, съгласно предписанията на РЗИ.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!