Актуализация на общински такси гласува днес ОбС Севлиево

Днес общинският съвет на Севлиево одобри актуализация на някои общински такси - увеличи се таксата за ползване на закрития басейн в СУ „Васил Левски“, на цените за лятната детска занималня в детския комплекс, намалена бе цената за ползването на мотополигон „Горна Росица“ за тренировки и бе въведена такса за освобождаване на автомобил от скоби, заради неправилно паркиране.

Искането за нови такси за ползването на басейна в СУ „Васил Левски“ е дошло от директора на училището и  председателя на спортен клуб по плуване „Викинг - 2008", пише в обяснителната записка на вносителя на предлоожението - кмета Иван Иванов. Причината е в увеличението на разходите за функциониране на басейна, провокирано от по-високите цени на енергоносителите и на  химичните препарати за пречистване на водата.

Съгласно направеното предложение се въвежда абонаментна карта за ползване на басейна, която включва 10 посещения за един месец на цена от 30 лв. и карта за 20 посещения в рамките на 45 календарни дни, за 45,00 лв. В момента е в сила месечна такса за деца – 10 лв. и месечна такса за възрастни – 20 лв. Дневната такса за деца, ученици и студенти в момента е 1.00 лв., предложената актуализация предвижда разделение – за ученици таксата да бъде 1.50 лв., за студенти – 2.50 лв. За възрастни от 2.50 лв. таксата скача на 4,00 лв. Ползването на басейна от пенсионери да се заплаща с 3,50 лв., а за организирани от Община Севлиево или училищата състезания и турнири, както и за хора с физически увреждания, ползването на басейна остава безплатно.

Таксата за лятната педагогическа школа за първокласници в детски комплекс „Йовко Йовков“ става двойна – от 2 лв. на ден, на 4 лв., а при месечно целодневно посещение – 40 лв. за целия месец.

За ползване трасето на мотополигон „Горна Росица“ ще се заплащат  10,00 лв. на ден за всеки състезател. Това е наполовина по-малко спрямо сега действащата тарифа. В момента за ползване трасето за тренировки се дължат по 20 лв. на ден за всеки трениращ.

Към текста в общинската наредба за администрирането на местните данъци и таси се добавя нов текст, който касае заплащане отблокирането на неправилно паркираните автомобили. Предложението е премахването на скобите от колите на нарушителите да стува 20 лв. 

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество