Актуализация на общински такси гласува днес ОбС Севлиево

Днес общинският съвет на Севлиево одобри актуализация на някои общински такси - увеличи се таксата за ползване на закрития басейн в СУ „Васил Левски“, на цените за лятната детска занималня в детския комплекс, намалена бе цената за ползването на мотополигон „Горна Росица“ за тренировки и бе въведена такса за освобождаване на автомобил от скоби, заради неправилно паркиране.

Искането за нови такси за ползването на басейна в СУ „Васил Левски“ е дошло от директора на училището и  председателя на спортен клуб по плуване „Викинг - 2008", пише в обяснителната записка на вносителя на предлоожението - кмета Иван Иванов. Причината е в увеличението на разходите за функциониране на басейна, провокирано от по-високите цени на енергоносителите и на  химичните препарати за пречистване на водата.

Съгласно направеното предложение се въвежда абонаментна карта за ползване на басейна, която включва 10 посещения за един месец на цена от 30 лв. и карта за 20 посещения в рамките на 45 календарни дни, за 45,00 лв. В момента е в сила месечна такса за деца – 10 лв. и месечна такса за възрастни – 20 лв. Дневната такса за деца, ученици и студенти в момента е 1.00 лв., предложената актуализация предвижда разделение – за ученици таксата да бъде 1.50 лв., за студенти – 2.50 лв. За възрастни от 2.50 лв. таксата скача на 4,00 лв. Ползването на басейна от пенсионери да се заплаща с 3,50 лв., а за организирани от Община Севлиево или училищата състезания и турнири, както и за хора с физически увреждания, ползването на басейна остава безплатно.

Таксата за лятната педагогическа школа за първокласници в детски комплекс „Йовко Йовков“ става двойна – от 2 лв. на ден, на 4 лв., а при месечно целодневно посещение – 40 лв. за целия месец.

За ползване трасето на мотополигон „Горна Росица“ ще се заплащат  10,00 лв. на ден за всеки състезател. Това е наполовина по-малко спрямо сега действащата тарифа. В момента за ползване трасето за тренировки се дължат по 20 лв. на ден за всеки трениращ.

Към текста в общинската наредба за администрирането на местните данъци и таси се добавя нов текст, който касае заплащане отблокирането на неправилно паркираните автомобили. Предложението е премахването на скобите от колите на нарушителите да стува 20 лв. 

Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
Какво правят в Габрово с премахнатите опасни дървета?
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
Първи заседания проведоха комисиите за преброяването през 2021 г.
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Неправоспобен е с опасност за живота след катастрофа
Общество