Актуализация на общински такси гласува днес ОбС Севлиево

Днес общинският съвет на Севлиево одобри актуализация на някои общински такси - увеличи се таксата за ползване на закрития басейн в СУ „Васил Левски“, на цените за лятната детска занималня в детския комплекс, намалена бе цената за ползването на мотополигон „Горна Росица“ за тренировки и бе въведена такса за освобождаване на автомобил от скоби, заради неправилно паркиране.

Искането за нови такси за ползването на басейна в СУ „Васил Левски“ е дошло от директора на училището и  председателя на спортен клуб по плуване „Викинг - 2008", пише в обяснителната записка на вносителя на предлоожението - кмета Иван Иванов. Причината е в увеличението на разходите за функциониране на басейна, провокирано от по-високите цени на енергоносителите и на  химичните препарати за пречистване на водата.

Съгласно направеното предложение се въвежда абонаментна карта за ползване на басейна, която включва 10 посещения за един месец на цена от 30 лв. и карта за 20 посещения в рамките на 45 календарни дни, за 45,00 лв. В момента е в сила месечна такса за деца – 10 лв. и месечна такса за възрастни – 20 лв. Дневната такса за деца, ученици и студенти в момента е 1.00 лв., предложената актуализация предвижда разделение – за ученици таксата да бъде 1.50 лв., за студенти – 2.50 лв. За възрастни от 2.50 лв. таксата скача на 4,00 лв. Ползването на басейна от пенсионери да се заплаща с 3,50 лв., а за организирани от Община Севлиево или училищата състезания и турнири, както и за хора с физически увреждания, ползването на басейна остава безплатно.

Таксата за лятната педагогическа школа за първокласници в детски комплекс „Йовко Йовков“ става двойна – от 2 лв. на ден, на 4 лв., а при месечно целодневно посещение – 40 лв. за целия месец.

За ползване трасето на мотополигон „Горна Росица“ ще се заплащат  10,00 лв. на ден за всеки състезател. Това е наполовина по-малко спрямо сега действащата тарифа. В момента за ползване трасето за тренировки се дължат по 20 лв. на ден за всеки трениращ.

Към текста в общинската наредба за администрирането на местните данъци и таси се добавя нов текст, който касае заплащане отблокирането на неправилно паркираните автомобили. Предложението е премахването на скобите от колите на нарушителите да стува 20 лв. 

Платформа за проверка на фактите стартира и в България
Общество
МиГ-29 е паднал в морето по време на учение тази нощ
Общество
Севлиево окончателно изгуби 4 млн. евро за развитие на селските райони
Общество
Започват проверки за спазване забраната срещу изсичане на гори
Общество
От 10 юни Паспортна служба ще работи с удължено работно време
Общество
Освободени са двама от ръководството на Северноцентралното предприятие
Общество
До 22 юни се кандидатства за трета фаза подкрепа за оборотни средства
Общество
Борислав Бончев се срещна с МВР - ръководството, темата са изборите
Общество
Четирите стихии - фестивал за 1 юни събира деца и възрастни
Общество
Мобилни екипи за ваксинация поиска областният управител за Севлиево
Общество
Министър Минеков удостои Найден Петров с почетен знак „Златен век“
Общество
Анализ трябва да елиминира Африканската чума по свинете
Общество
Честит Ден на светите братя Кирил и Методий
Общество
С над 20 000 балкански пъстърви бяха зарибени девет планински реки
Общество
Енерго Про променя датите за отчитане и плащане на ел. енергията
Общество
Областният управител разпореди проверка на язовирите
Общество