Търсене

Алекс Алексиев – два пъти абсолютен шампион по културизъм

Текстът е предовен на "Севлиево онлайн" от близки на състезателя, публикува се с редакция
Алекс Алексиев – два пъти абсолютен шампион по културизъм

Алекс Алексиев, снимка: личен архив

Алекс Алексиев от Севлиево е абсолютен шампион на държавното първенство за квоти за националния отбор по културизъм в Русе и от турнира „Тримонциум“, който се роведе в Пловдив. Вчера, на 28 април, той добави към титлите и победите си първото място от турнира "Бакан гран при София" в двете категории, в които се състезава - за младежи и мъже до 80 кг. 

След тригодишна пауза младият мъж се изстреля на върховете в културизма и безапелационно спечели първите места в категориите за младежи, но извоюва първите места и в съревнованието с мъжете. Така абсолютната титла, извоювана в Русе, на практика дойде в Севлиево.

Най-голямата гордост за Алекс Алексиев е купата за абсолютен шампион на турнира „Тримонциум“ в Пловдив, който се проведе на 20 април 2024 г.. Тогава Алекс беше избран с 4 от 4 съдийски гласа за абсолютен шампион в конкуренция с Аспарух Тошков – изключителен състезател и име в международния културизъм, многократен шампион при мъже в България и абсолютен шампион на Балканското първенство по културизъм – български спортист с бъдещо участие в професионални турнири от световна величина.

Подготовката на Алекс продължи три месеца и се проведе под ръководството на Петър Добрев – професионалист и личност, достоен за уважение и респект, както в спорта, така и в грижата за психиката на трениращия. 

За успеха на Алекс допринесоха Ренета Мирославова - управител на „Зона фитнес“, Ганко Ганков, който подсигуряваше строгото му хранително меню, семейство Лилия и Мирослав Маркови, които подкрепиха финансово участието на Алекс в турнирите, Борислав Цонев - работодател на състезателя, който прояви грижа, търпение и човешка толерантност в целия процес на подготовка. Сърдечни благодарности състезателя изказва и към Арти Събев - инструктор във фитнес клуб „Атлетик“ и колега на Алекс за солидарността и колегиалността. 

Всички завоювани трофеи и медали на състезателя са изложени във фитнес клуб „Атлетик“, ж.к. „Митко Палаузов“, № 29.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!