Търсене

Ани Андреева е новият директор на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

Ани Андреева е новият директор на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

снимка: ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"

От 1 септември заместник-директорът по учебната дейност в севлиевската ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ Ани Андреева става директор на училището. Заповедта за назначението й е подписана от началника на регионалното управление по образованието в Габрово Георги Маринов. С друга заповед от 31 август досегашният директор Иван Томев е освободен поради пенсиониране.

Ани Андреева е заместник-директор в гимназията от девет години. Преди това работи в училището като преподавател по немски език. Работи плътно с Иван Томев по реализирането на важни за училището проекти. С годините двамата стават силен тандем, дори се говори, че Томев е подготвял Андреева за свой заместник. Със сигурност дългогодишният ръководител на механоелектротехническата гимназия е видял в младата учителка качествата, необходими за управлението на едно толкова голямо училище, защото, както сам сподели, самият той е посочил Ани Андреева за свой наследник. Решението му било добре прието и от учителския екип.

Иван Томев е извървял 35 години от трудовия си път в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. От 1991 година е директор, а преди това учител по математика и физика. В годините на управлението му училището се превръща в най-модерното в област Габрово – реновирана сграда, кабинети, оборудвани с последната дума на техниката, а тази година ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ реализира първите паралелки дуално обучение – учене чрез работа, реализирайки проект с швейцарско финансиране и съвместно с най-големите севлиевски фирми.

Ани Андреева е временно изпълняващ длъжността директор, до провеждането на конкурс.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!