Ансамбъл „Мария“ бе част от международен фестивал

За втора поредна година ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ бе част от фестивалната програма на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност към Европа“. Фестивалът се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Хасковски минерални бани. Негови организатори са най-големият български синдикат КНСБ и благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

Над 2 хил. танцьори от Китай, Полша, България, Молдова, Македония, Сърбия, Турция и Румъния представиха своя танцов и певчески талант с основната идея и цел да разчупят всякакви междукултурни бариери и създават  общност, в която танцовото изкуство да се обогатява и развива, а децата да изграждат приятелства между народите.

Ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ се представи с модерна и енергична хореография в стил рокендрол, а нашите изпълнители веднага станаха любимци на публиката и станаха фаворити на организаторите, надпреварващи се за снимки с тях.

Ансамбъл „Мария“  получи право да участва в събитието, след като сдружение „Път към приключението“ осигури възможност хореографията им да бъде изработена от Ксения Риа – инструктор хореограф с над 10 годишен опит, приятел и съмишленик на организацията. В резултат на методични тренировки и дисциплина, децата успешно преминаха предварителен конкурсен кръг през месец февруари, което им отвори вратите към голямата фестивална сцена и тази година. Членове на ансамбъла са 10 сценични танцьори, на възраст от 7 до 15 г., които са получили привилегията да бъдат част от танцовото направление на сдружение „Път към приключението“.

„В свят,  който се пренарежда с главоломна скорост, съм много щастлива, че танцьорите на сдружение „Път към приключението“ имат шанса и възможността за втора поредна година да бъдат част от мултикултурната танцова общност на престижния фестивал“, сподели управителят на сдружение „Път към приключението“ Мария Бенева. „За нашата организация на първо място стои житейския опит и изграждането на ценности в децата. Няма формална награда, която да бъде по-голяма и по-съществена от това децата да обичат, да мислят глобално и преди всичко друго, да изберат да бъдат приятели с другия. За това ни помогнаха и хората, направили възможно нашето участие - Момчил Кънев и Десислава Кънева, Десислава Илиева, Ивайло Костадинов, за което им благодаря, сподели още Мария.

В картички "разказват" за България чужденци, живеещи тук
Култура
Злато за Гала Ботева и Ивета Петрова от „Дъга над Клептуза”
Култура
Творци от цяла България рисуваха в петия пленер на "Хелиос" АД
Култура
"Децата на Севлиево" - посланик в "Децата на света"
Култура
Очи в очи се срещна Нидал Алгафари с читатели от Севлиево
Култура
Променя се мястото на събора "Бабан 2018"
Култура
Първа награда за Гала Ботева от "Нека да е лято"
Култура
Да забравим за логиката - на 24 юли, с Николай Панайотов
Култура
"София Филм Фест" идва в Севлиево за четири дни, с пет прожекции
Култура
Галерия "Асен и Илия Пейкови" отбеляза 10 години съществуване
Култура
Отличия за Иоан Данаилов и Васко Василев от тамплиерите
Култура
Изложба от пленер "Севлиево 2018" - тази вечер в ГХГ
Култура
Реализъм в просъница - Николай Панайотов в Севлиево
Култура
Деца се ангажираха с каузата да се движим безопасно
Култура
Изложба от пленера "Сенник 2018" откри градската галерия
Култура
Нидал Алгафари в Севлиево - на 7 август, в Библиотеката
Култура