Ансамбъл „Мария“ бе част от международен фестивал

За втора поредна година ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ бе част от фестивалната програма на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност към Европа“. Фестивалът се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Хасковски минерални бани. Негови организатори са най-големият български синдикат КНСБ и благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

Над 2 хил. танцьори от Китай, Полша, България, Молдова, Македония, Сърбия, Турция и Румъния представиха своя танцов и певчески талант с основната идея и цел да разчупят всякакви междукултурни бариери и създават  общност, в която танцовото изкуство да се обогатява и развива, а децата да изграждат приятелства между народите.

Ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ се представи с модерна и енергична хореография в стил рокендрол, а нашите изпълнители веднага станаха любимци на публиката и станаха фаворити на организаторите, надпреварващи се за снимки с тях.

Ансамбъл „Мария“  получи право да участва в събитието, след като сдружение „Път към приключението“ осигури възможност хореографията им да бъде изработена от Ксения Риа – инструктор хореограф с над 10 годишен опит, приятел и съмишленик на организацията. В резултат на методични тренировки и дисциплина, децата успешно преминаха предварителен конкурсен кръг през месец февруари, което им отвори вратите към голямата фестивална сцена и тази година. Членове на ансамбъла са 10 сценични танцьори, на възраст от 7 до 15 г., които са получили привилегията да бъдат част от танцовото направление на сдружение „Път към приключението“.

„В свят,  който се пренарежда с главоломна скорост, съм много щастлива, че танцьорите на сдружение „Път към приключението“ имат шанса и възможността за втора поредна година да бъдат част от мултикултурната танцова общност на престижния фестивал“, сподели управителят на сдружение „Път към приключението“ Мария Бенева. „За нашата организация на първо място стои житейския опит и изграждането на ценности в децата. Няма формална награда, която да бъде по-голяма и по-съществена от това децата да обичат, да мислят глобално и преди всичко друго, да изберат да бъдат приятели с другия. За това ни помогнаха и хората, направили възможно нашето участие - Момчил Кънев и Десислава Кънева, Десислава Илиева, Ивайло Костадинов, за което им благодаря, сподели още Мария.

Гала Ботева на върха - с награда на кмета на Шумен
Култура
Понякога и болката е начин да обичаш, споделя Елена Христова
Култура
Изложбата "Огледани в Духовно огледало" тръгва от Севлиево
Култура
Фотоконкурс „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“
Култура
Игор Колбасов: "Вие сте приятели на Ирина, значи сте и мои приятели"
Култура
Ценно дарение получи градската галерия
Култура
Тихомир Иванов представи „Камино – пътят на завръщането“
Култура
За семейството - в Деня на християнското семейство, в библиотеката
Култура
Два концерта в Лондон ще има през февруари трио "Звън"
Култура
"Животът като препинателен знак" издаде Милка Балинова
Култура
Художници от цялата страна с обща изложба в памет на Ирина Колбасова
Култура
Русофилите отново посрещат заедно руската Нова година
Култура
Деца откриват изложба с православни икони
Култура
В Библиотеката: Тихомир Иванов за „Камино: Пътят на завръщането“
Култура
Библиотеката представя "Пътят между културите" и Петко Хинов
Култура
Малките иконописци от „ВВ Арт“ подредиха изложба
Култура