Ансамбъл „Мария“ бе част от международен фестивал

За втора поредна година ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ бе част от фестивалната програма на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност към Европа“. Фестивалът се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Хасковски минерални бани. Негови организатори са най-големият български синдикат КНСБ и благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

Над 2 хил. танцьори от Китай, Полша, България, Молдова, Македония, Сърбия, Турция и Румъния представиха своя танцов и певчески талант с основната идея и цел да разчупят всякакви междукултурни бариери и създават  общност, в която танцовото изкуство да се обогатява и развива, а децата да изграждат приятелства между народите.

Ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ се представи с модерна и енергична хореография в стил рокендрол, а нашите изпълнители веднага станаха любимци на публиката и станаха фаворити на организаторите, надпреварващи се за снимки с тях.

Ансамбъл „Мария“  получи право да участва в събитието, след като сдружение „Път към приключението“ осигури възможност хореографията им да бъде изработена от Ксения Риа – инструктор хореограф с над 10 годишен опит, приятел и съмишленик на организацията. В резултат на методични тренировки и дисциплина, децата успешно преминаха предварителен конкурсен кръг през месец февруари, което им отвори вратите към голямата фестивална сцена и тази година. Членове на ансамбъла са 10 сценични танцьори, на възраст от 7 до 15 г., които са получили привилегията да бъдат част от танцовото направление на сдружение „Път към приключението“.

„В свят,  който се пренарежда с главоломна скорост, съм много щастлива, че танцьорите на сдружение „Път към приключението“ имат шанса и възможността за втора поредна година да бъдат част от мултикултурната танцова общност на престижния фестивал“, сподели управителят на сдружение „Път към приключението“ Мария Бенева. „За нашата организация на първо място стои житейския опит и изграждането на ценности в децата. Няма формална награда, която да бъде по-голяма и по-съществена от това децата да обичат, да мислят глобално и преди всичко друго, да изберат да бъдат приятели с другия. За това ни помогнаха и хората, направили възможно нашето участие - Момчил Кънев и Десислава Кънева, Десислава Илиева, Ивайло Костадинов, за което им благодаря, сподели още Мария.

Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Ирена Георгиева получи специалната награда на кмета на Дряново
Култура
Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
Колкото е по-цветно, толкова повече това е Стефка Николова
Култура
Певците на ОУ "Ст. Пешев" спечелиха фолклорния фестивал "Янко Петров"
Култура
Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
Галерия "Видима" представя "Дива череша" и Мариета Милева Чони
Култура
В Историческия музей се открива изложба "Поетът с ватенката"
Култура
Трето място за Ивайла Йонкова в национален конкурс за рисунка
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
Концерт на певците от музикалната школа на Цветан Цонев
Култура
Мартин Христов, на 6 г., за втори път получи награда "Захарий Зограф"
Култура
Рисунки на севлиевчета са в музея в Хамада, Япония
Култура
В галерия „Видима" гостува сдружение на руските художници
Култура