Ансамбъл „Мария“ бе част от международен фестивал

За втора поредна година ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ бе част от фестивалната програма на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност към Европа“. Фестивалът се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Хасковски минерални бани. Негови организатори са най-големият български синдикат КНСБ и благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

Над 2 хил. танцьори от Китай, Полша, България, Молдова, Македония, Сърбия, Турция и Румъния представиха своя танцов и певчески талант с основната идея и цел да разчупят всякакви междукултурни бариери и създават  общност, в която танцовото изкуство да се обогатява и развива, а децата да изграждат приятелства между народите.

Ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ се представи с модерна и енергична хореография в стил рокендрол, а нашите изпълнители веднага станаха любимци на публиката и станаха фаворити на организаторите, надпреварващи се за снимки с тях.

Ансамбъл „Мария“  получи право да участва в събитието, след като сдружение „Път към приключението“ осигури възможност хореографията им да бъде изработена от Ксения Риа – инструктор хореограф с над 10 годишен опит, приятел и съмишленик на организацията. В резултат на методични тренировки и дисциплина, децата успешно преминаха предварителен конкурсен кръг през месец февруари, което им отвори вратите към голямата фестивална сцена и тази година. Членове на ансамбъла са 10 сценични танцьори, на възраст от 7 до 15 г., които са получили привилегията да бъдат част от танцовото направление на сдружение „Път към приключението“.

„В свят,  който се пренарежда с главоломна скорост, съм много щастлива, че танцьорите на сдружение „Път към приключението“ имат шанса и възможността за втора поредна година да бъдат част от мултикултурната танцова общност на престижния фестивал“, сподели управителят на сдружение „Път към приключението“ Мария Бенева. „За нашата организация на първо място стои житейския опит и изграждането на ценности в децата. Няма формална награда, която да бъде по-голяма и по-съществена от това децата да обичат, да мислят глобално и преди всичко друго, да изберат да бъдат приятели с другия. За това ни помогнаха и хората, направили възможно нашето участие - Момчил Кънев и Десислава Кънева, Десислава Илиева, Ивайло Костадинов, за което им благодаря, сподели още Мария.

"Беда от нежного сердца" по случай Денят на Пушкин
Култура
Ивинела Самуилова у дома: искрена, вълнуваща, мъдра
Култура
Ансамбъл „Мария“ бе част от международен фестивал
Култура
Певиците на ОУ "Ст. Пешев" бяха най-добри на фестивала "Янко Петров"
Култура
Малки артисти донесоха втора награда от театрален фестивал
Култура
Рисунки и на наши деца подредиха в изложба в Боженци
Култура
От днес в Библиотеката показват редки и ценни издания от фонда
Култура
Участието на трио "Звън" в Мароко е тяхната арабска приказка
Култура
Ивинела Самуилова представя "Пътеписи за душата" у дома
Култура
Богомил Петков връчи отличия на тамплиерите на малки таланти
Култура
Малки майстори в изложба на арт център "Видима"
Култура
Рая - победител в конкурса "Тъпан бие, хоро се вие"
Култура
Дарение за Галерията от Маргарита и Йордан Балджиеви
Култура
Анастас Камбуров - за експериментът и движението на духа
Култура
Галерия „Видима” представя Анастас Камбуров
Култура
Трета награда за младежкия театър на Севлиево от Каварна
Култура