Ансамбъл „Мария“ бе част от международен фестивал

За втора поредна година ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ бе част от фестивалната програма на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност към Европа“. Фестивалът се проведе на 31 май и 1 юни т.г. в Хасковски минерални бани. Негови организатори са най-големият български синдикат КНСБ и благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

Над 2 хил. танцьори от Китай, Полша, България, Молдова, Македония, Сърбия, Турция и Румъния представиха своя танцов и певчески талант с основната идея и цел да разчупят всякакви междукултурни бариери и създават  общност, в която танцовото изкуство да се обогатява и развива, а децата да изграждат приятелства между народите.

Ансамбъл „Мария“ към сдружение „Път към приключението“ се представи с модерна и енергична хореография в стил рокендрол, а нашите изпълнители веднага станаха любимци на публиката и станаха фаворити на организаторите, надпреварващи се за снимки с тях.

Ансамбъл „Мария“  получи право да участва в събитието, след като сдружение „Път към приключението“ осигури възможност хореографията им да бъде изработена от Ксения Риа – инструктор хореограф с над 10 годишен опит, приятел и съмишленик на организацията. В резултат на методични тренировки и дисциплина, децата успешно преминаха предварителен конкурсен кръг през месец февруари, което им отвори вратите към голямата фестивална сцена и тази година. Членове на ансамбъла са 10 сценични танцьори, на възраст от 7 до 15 г., които са получили привилегията да бъдат част от танцовото направление на сдружение „Път към приключението“.

„В свят,  който се пренарежда с главоломна скорост, съм много щастлива, че танцьорите на сдружение „Път към приключението“ имат шанса и възможността за втора поредна година да бъдат част от мултикултурната танцова общност на престижния фестивал“, сподели управителят на сдружение „Път към приключението“ Мария Бенева. „За нашата организация на първо място стои житейския опит и изграждането на ценности в децата. Няма формална награда, която да бъде по-голяма и по-съществена от това децата да обичат, да мислят глобално и преди всичко друго, да изберат да бъдат приятели с другия. За това ни помогнаха и хората, направили възможно нашето участие - Момчил Кънев и Десислава Кънева, Десислава Илиева, Ивайло Костадинов, за което им благодаря, сподели още Мария.

Ценка Горалова бе член на международното жури на "Орфей в Италия"
Култура
Наградите от фестивала на руската песен и поезия дойдоха в Севлиево
Култура
Крепостта Хоталич „тръгва“ на пътуваща изложба
Култура
Мая Ананиева направи дарение на галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Отбелязваме 150 години от рождението на Мара Белчева
Култура
Фотографията - едно много красиво хоби
Култура
Сградата на Регионалния исторически музей - национален паметник на културата
Култура
"Северняшки гайтани" ще разлюлее зала "Дан Колов" на 13 октомври
Култура
Велизар Захариев е трети в конкурс за скулптура на П. Славейков
Култура
Михаил Костадинов дари наградата си от "Севлиево рок"
Култура
Първа самостоятелна изложба откри Велизар Захариев
Култура
Ирина Колбасова получава посмъртно почетен знак "Севлиево"
Култура
Галерия "Пейкови" представя Силвия Шосева
Култура
Перфектното звучене на трио "Звън" усъмни жури в синбеците
Култура
Фотографии, вдъхновени от севлиевци, показаха на изложение в Кан
Култура
Пет награди за „Upstream Voices” от "Сребърна Янтра“
Култура