Ансамбъл „Мария“ е с второ място във фестивала „Децата на Балканите“

Второ място завоюва ансамбъл „Мария“ на Деветнайстия международен детски фестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който се проведе на 31 май и 1 юни 2019 г. в Минерални бани, хасковска област. Организатори на фестивала, станал вече традиционен, са благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, КНСБ и Община Минерални бани.

„Това е първа голяма, безценна победа за младия ни ансамбъл. Децата приеха новината за престижното си класиране с неописуема радост и с мотивация да се трудят с нестихваща енергия и през следващата година, за да получат шанс за участие през 2020 г., когато ще бъде юбилейното издание на мащабното събитие“, не крие радостта си създателят и ръководител на ансамбъла Мария Бенева.

Ансамбъл "Мария" бе единствен от община Севлиево и сред малкото, представили България на форума. Момичетата се състезаваха и спечелиха достойно наградата в раздел „Характерни танци“, направление „Модерен балет, хип-хоп, характерни танци, класически балет“.

Участниците бяха над три хиляди от седем държави, а фестивалната програма бе в продължение на два дни.

 Децата научиха от Пламен Димитров – президент на КНСБ, с искрена детска любознателност и топло чувство, какъв е бил мотива на създателя на идеята за фестивала, проф. д-р Желязко Христов: дружба и приятелство без граници. Организаторите бяха осигурили  много изненади за участниците, като една от големите награди, таблет, спечели именно танцьорка от ансамбъл „Мария“.  

„Успехът на децата от сдружение „Път към приключението“ е доказателство, че когато веднъж се е родила мечта, човек няма право да се отказва, никога. Към нея просто може да добави силна вяра, упоритост, много труд, дисциплина, прозорливост и голяма доза красота и грация и тогава мечтата се превръща в реалност. Фестивалът „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ направи възможно сбъдването на детската мечта на танцьорите“, казва Мария Бенева.  И благодари на дарителите, без чиято подкрепа участието във фестивала не би било възможно, като за всеки е добавила думите, които смята, че заслужава:

Десислава Илиева - приятел и съмишленик, „който винаги ни подкрепя и в най-сложните моменти, когато имаме нужда от финансова подкрепа“

Ивайло Костадинов - „човекът, който във времето първи оцени труда и отговорността, които се влагат в сдружение „Път към приключението“

Ели Димитрова, „която ни изненада и дари със сърдечна подкрепа от скъп, стар приятел“

Александър Рачев - „баща на танцуваща грация, който ни помогна да сбъднем мечтата си“

Цветомир Гочев, „който от сърце и безкористно, без много думи просто реши и помогна“

Александър Тотев - председател на синдикалната организация на КНСБ в „Идеал Стандарт-Видима“, „който финализира необходимата сума в размера, от който се нуждаехме, за да стане възможно нашето пътуване“.

9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Изложбата на Милко Дачев е отворена, но няма да има откриване
Култура
Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Галерия "Видима" представя троянския художник Милко Дачев
Култура
"Practical Dreams" на Юлия Пискулийска - скица на една имигрантска душа.
Култура
Спорт, култура и изкуство в Севлиево са разрешени от 14 май
Култура
Библиотеката обявява литературен конкурс за ученици
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
Историческият музей днес показва изложба на открито
Култура
Багатури на сцената на фестивала "Семе българско"
Култура
Честит празник, самодейци! Благословени да са усилията и таланта ви!
Култура
"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
100 години от рождението на Валери Петров с монолог на Лилия Маравиля
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Култура
Актьори изпълняват монолози в инициативата НавънКъмСебеСи
Култура