Ансамбъл „Мария“ е с второ място във фестивала „Децата на Балканите“

Второ място завоюва ансамбъл „Мария“ на Деветнайстия международен детски фестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, който се проведе на 31 май и 1 юни 2019 г. в Минерални бани, хасковска област. Организатори на фестивала, станал вече традиционен, са благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, КНСБ и Община Минерални бани.

„Това е първа голяма, безценна победа за младия ни ансамбъл. Децата приеха новината за престижното си класиране с неописуема радост и с мотивация да се трудят с нестихваща енергия и през следващата година, за да получат шанс за участие през 2020 г., когато ще бъде юбилейното издание на мащабното събитие“, не крие радостта си създателят и ръководител на ансамбъла Мария Бенева.

Ансамбъл "Мария" бе единствен от община Севлиево и сред малкото, представили България на форума. Момичетата се състезаваха и спечелиха достойно наградата в раздел „Характерни танци“, направление „Модерен балет, хип-хоп, характерни танци, класически балет“.

Участниците бяха над три хиляди от седем държави, а фестивалната програма бе в продължение на два дни.

 Децата научиха от Пламен Димитров – президент на КНСБ, с искрена детска любознателност и топло чувство, какъв е бил мотива на създателя на идеята за фестивала, проф. д-р Желязко Христов: дружба и приятелство без граници. Организаторите бяха осигурили  много изненади за участниците, като една от големите награди, таблет, спечели именно танцьорка от ансамбъл „Мария“.  

„Успехът на децата от сдружение „Път към приключението“ е доказателство, че когато веднъж се е родила мечта, човек няма право да се отказва, никога. Към нея просто може да добави силна вяра, упоритост, много труд, дисциплина, прозорливост и голяма доза красота и грация и тогава мечтата се превръща в реалност. Фестивалът „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ направи възможно сбъдването на детската мечта на танцьорите“, казва Мария Бенева.  И благодари на дарителите, без чиято подкрепа участието във фестивала не би било възможно, като за всеки е добавила думите, които смята, че заслужава:

Десислава Илиева - приятел и съмишленик, „който винаги ни подкрепя и в най-сложните моменти, когато имаме нужда от финансова подкрепа“

Ивайло Костадинов - „човекът, който във времето първи оцени труда и отговорността, които се влагат в сдружение „Път към приключението“

Ели Димитрова, „която ни изненада и дари със сърдечна подкрепа от скъп, стар приятел“

Александър Рачев - „баща на танцуваща грация, който ни помогна да сбъднем мечтата си“

Цветомир Гочев, „който от сърце и безкористно, без много думи просто реши и помогна“

Александър Тотев - председател на синдикалната организация на КНСБ в „Идеал Стандарт-Видима“, „който финализира необходимата сума в размера, от който се нуждаехме, за да стане възможно нашето пътуване“.

Ансамбъл "Мирас" от Башкирия идва за концерт в Севлиево
Култура
85 художници създават заедно за 85 г. "Идеал Стандарт-Видима"
Култура
Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"
Култура
Групата "Хопни ми, тропни ми" записа първо международно участие
Култура
Редки книги от личната библиотека на Васил Априлов представят в Габрово
Култура
Петър Лазаров и Гергана Рахнева закриват сезона в галерия "Видима"
Култура
Симеон Спиридонов открива изложба в галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Tриумф - „Upstream Voices”с девет отличия от „Музикален импулс“
Култура
Гран При за Гала Ботева от конкурса „Звезден път“
Култура
Светлописците на Шумен края на ХІХ - средата на ХХ век - в Габрово
Култура
„Децата на Севлиево“ - чисти гласове и великолепна хармония
Култура
ХГ „Асен и Илия Пейкови“ представя Красимира Кирилова
Култура
Четири вечери кино под открито небе в Севлиево
Култура
Соня Цонева е с награда за женска роля в пиеса на Стефан Цанев
Култура
Русофилите се събират край яз. "Копринка" на 14 септември
Култура
Галерия "Видима" и Библиотеката представят Ивайло Диманов
Култура