АВиК взе решение за присъединяване на Севлиево, но с условие
снимка: Областна администрация Габрово

На извънредно заседание на Асоциацията по ВиК Габрово, свикано днес преди обед от областния управител и председател на Асоциацията Николай Сираков, е взето решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от ВиК Габрово, като се включи и обособената територия на община Севлиево, информират от областната пресслужба. Това решение обаче е с условие, че влиза в правна сила, когато влезе в сила решението на Общински съвет Севлиево от 11 октомври тази година, с което бе дадено съгласие за присъединяването на Севлиево към габровското ВиК. Наличието на условие е записано в предложението на г-н Сираков до кметовете, членове на Асоциацията. 

Както неведнъж е писано по темата, ОбС Севлиево има две напълно противополжни решения по казуса. Едното е от 14 септември и отхвърля присъединяването, второто е близо месец по-късно и одобрява присъединяването. Първото решение не е обжалвано в законния срок, заради което 14 дни след вземането му, е влязло в законна сила. Второто решение се обжалва от двама граждани пред Административния съд и все още се чака окончателното решение на съда по него. Решението няма да стане ясно по-рано от средата на януари, тъй като на заседанието на съда от 6 декември са изискани допълнителни документи и съдът е определил време, за да се запознае с тях. 

Първото решение, от 14 септември освен, че не е оспорено, не може и да бъде отменено, тъй като не са налице нови факти и обстоятелства, които да налагат неговата отмяна. На практика второто, от 11 октомври, бе взето на база едни и същи мотиви и аргументи от страна на вносителя, кмета на Севлиево д-р Иванов. 

Какво се случва оттук насетне? Ако се позовем на областния управител, първото решение, против присъединяването, автоматически отпада, след като е налице второ, тъй като от първото не са произтекли никакви правни действия, а от второто ще последват такива. Ами ако съдът уважи жалбата на гражданите?

Луксозното издание "Севлиево" - от днес в продажба
Общество
14 октомври - Ден на Севлиево
Общество
„Частната“ Темида на Община Севлиево
Общество
299-метров тиквеник изядоха в Севлиево днес
Общество
Тема с продължение - за една детска площадка, сигналите и отговорите
Общество
Регионалните медии имат нужда от кръвопреливане
Общество
КНСБ: Хората смятат, че са недооценени от работодателя си
Общество
Благотворителна акция в полза на незрящите от общината
Общество
ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за измама с Гугъл приложение
Общество
260-килограмова тиква докараха от свищовско
Общество
Петима са тазгодишните носители на почетния знак "Севлиево"
Общество
Какво предстои в празничната за Севлиево седмица
Общество
Един тон крем-супа приготви Ути Бъчваров на севлиевския площад
Общество
Две соларни пейки има от днес в Севлиево
Общество
Данъчните продадоха на търг кораб, използван за контрабанда
Общество
И след дъжд, вода за севлиевските села няма
Общество