АВиК взе решение за присъединяване на Севлиево, но с условие
снимка: Областна администрация Габрово

На извънредно заседание на Асоциацията по ВиК Габрово, свикано днес преди обед от областния управител и председател на Асоциацията Николай Сираков, е взето решение за промяна на границите на обособената територия, обслужвана от ВиК Габрово, като се включи и обособената територия на община Севлиево, информират от областната пресслужба. Това решение обаче е с условие, че влиза в правна сила, когато влезе в сила решението на Общински съвет Севлиево от 11 октомври тази година, с което бе дадено съгласие за присъединяването на Севлиево към габровското ВиК. Наличието на условие е записано в предложението на г-н Сираков до кметовете, членове на Асоциацията. 

Както неведнъж е писано по темата, ОбС Севлиево има две напълно противополжни решения по казуса. Едното е от 14 септември и отхвърля присъединяването, второто е близо месец по-късно и одобрява присъединяването. Първото решение не е обжалвано в законния срок, заради което 14 дни след вземането му, е влязло в законна сила. Второто решение се обжалва от двама граждани пред Административния съд и все още се чака окончателното решение на съда по него. Решението няма да стане ясно по-рано от средата на януари, тъй като на заседанието на съда от 6 декември са изискани допълнителни документи и съдът е определил време, за да се запознае с тях. 

Първото решение, от 14 септември освен, че не е оспорено, не може и да бъде отменено, тъй като не са налице нови факти и обстоятелства, които да налагат неговата отмяна. На практика второто, от 11 октомври, бе взето на база едни и същи мотиви и аргументи от страна на вносителя, кмета на Севлиево д-р Иванов. 

Какво се случва оттук насетне? Ако се позовем на областния управител, първото решение, против присъединяването, автоматически отпада, след като е налице второ, тъй като от първото не са произтекли никакви правни действия, а от второто ще последват такива. Ами ако съдът уважи жалбата на гражданите?

Коледна добрина за някой в нужда
Общество
Севлиево - В. Търново е добавен в списъка за ремонти
Общество
Без допълнителни пари за водата на Севлиево в бюджет 2019
Общество
В с. Душево изгоря къща
Общество
Пишете писма до Дядо Коледа до 12 декември, и на него му трябва време
Общество
Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин бе на посещение в Севлиево
Общество
НОИ изплаща до Нова година обезщетенията за беменност и малко дете
Общество
Няма дефекти по новия път за Габрово, ремонтът не е приключил
Общество
Създадоха дигитален архив, посветен на Първата световна война
Общество
Как могат да се ползват данъчни облекчения чрез работодателя
Общество
От Германия се търси майстор за механизма на Часовниковата кула
Общество
Директорът на социалните в Габрово напусна системата ненаказан
Общество
Кмет даде на прокурор гражданин, искал информация от Общината
Общество
Дядо Коледа идва в Севлиево на 3 декември
Общество
Енерго Про предупреждава за прекъсване на електроподаването
Общество
Десетки улици в Севлиево остават без ток на 3 декември
Общество