Търсене

Автомобилният пилот Крум Дончев ще води БСП-листата в Габрово

Автомобилният пилот Крум Дончев ще води БСП-листата в Габрово

Снимка: "Правен свят"

Автомобилният състезател от София Крум Дончев ще бъде водач на листата на социалистите за предстоящия парламентарен вот през април, съобщи по-рано днес сайта epicenter.bg, цитиран от zaistinata. 

Номинацията на непознатият в Габрово софиянец дойде само ден, след като социалистите в Габрово категорично застанаха зад Кристина Сидорова за водач на листата в областта.

От 76 делегати на общинската конференция на БСП, провела се неприсъствено в два последователни дни, 66 са дали гласа си за нея, което я прави безспорен фаворит за водач на листата в Седми габровски многомандатен избирателен район.

Издигането на 42-годишния Крум Дончев в Габрово е изненада по две причини. Кристина Сидорова е местно и познато лице, била е председател на общинската структура на партията и общински съветник. На следващо място е популярността й в региона, която без съмнение се дължи и на нейната парламентарна активност.

В края на 2020 г. Сидорова е на четвърто място по парламентарен контрол в 44-ото Народно събрание, сочи справка, изготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание.

Близки до червените среди подозират, че номинацията на Крум Дончев е отмъщението на Корнелия Нинова за това, че на прекия вот за избор на председател на партията Сидорова открито подкрепи опонента й Кирил Добрев. С издигането на никому непознатия автомобилен пилот, обаче, БСП се отдалечава твърде много от възможността да получи мандат от Габрово в следващия парламент. Още повече, че Габрово от години се слави като бастион на ГЕРБ, а водач на листата на ГЕРБ със сигурност отново ще бъде вицепремиерът в сегашното правителство Томислав Дончев, който е габровец.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!