Търсене

Бъдещи електротехници са първенци в Националният ученически конкурс „Зелената платена 2022“

Севлиево онлайн
Бъдещи електротехници са първенци в Националният ученически конкурс „Зелената платена 2022“

Авторите на отличения проект с научния ръководител инж. Дияна Николова, снимка: ПГМЕТ

Проект за умен град на Иван Иванов, Георги Христов, Ивайло Стоянов и Здравко Здравков, и четиримата възпитаници на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров", е класиран на първо място в направление "Природата - безценен дар, един за всички" от Националния ученически конкурс "Зелената планета 2022".

Учениците работят под ръководството на инж. Дияна Николова, а участието им в конкурса беше в края на учебната 2021/22 г. , но резултатите от класирането станаха известни през септември, а в края на октомври т.г. се състоя и награждаването.

Ученическият конкурс „Зелената платена 2022“ е част от Международния детски екологичен Форум „Зелената планета 2022“. Провежда се в рамките на международната му програма „Диалог на културите: от запознанството към уважението”. 

В своята същност конкурсът е за оригинални научни идеи, технологии, експерименти посветени на съхраняване на Планетата и хармоничната връзка между човека и природата. При оценяването на проектите се взема под внимание целесъобразността и социалната значимост на проекта на всеки етап от разработката му - намиране и показване на екологичния проблем; кратко описание на социално полезната дейност за отстраняването на проблема; социална значимост на резултатите от екологичната дейност

В края на месец октомври бяха връчени медали, грамоти и награди на победителите.

Поектът на бъдещите електротехници, като един от най-добрите творчески работи на национално ниво е изпратен за  участие в Международния детски екологичен форум „Зелената планета 2022”.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!