Търсене

"България пее и танцува за вас" - трио "Звън" изнесе концерт в испанския курорт Марбея

На 25 март т.г., Благовещение, севлиевското трио "Звън" бе част от концерта "България пее и танцува за вас", чиито домакини бяха от испанския град Марбея. Това е второ издание на събитието, което се провежда по инициатива на Анита Христова - представител на асоциация „Марбея -България 2013“.

Марбея е морски курортен град в испанската провинция Андалусия. Намира се на брега на Средиземно море под връх Ла Конча.  Поканата за участие триото получи по препоръка от изпълнители, организатори и публика в предишни фестивали в Южна Испания.

Програмата тази година била съвместна - заедно с танцова формация „Земляци”от Велико Търново, зад чието име стоят таланта и харизмата на Драган Драганов и Йорданка Узунова.

В началото на събитието били децата от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ с филиали в Гранада и Севиля, което е към асоциация „Марбея -България 2013“. Развълнувахме се когато чухме тези деца да рецитират и пеят на български език при положение, че родината на някои от тях е Испания. Сърдечните ни срещи с нашите сънародници допълнително вдигна градуса на настроението и емоционалността", споделиха от трио "Звън".

Триото изпълнило шест игриви народни песни, а танците на танцова формация „Земляци” предизвикали възхищение не само у българската публика, но и в многобройните туристи на морската алея.” - споделят още дамите.

Когато се стигнало до песните Облаче ле бяло” и „Българска роза”, всички пеели. реверанс към домакините били испанските песни от репертоара на трио "Звън", а те разиграли хората.

Българският дух присъствал във всичко този ден - в народните хора, които се извили, в подвикванията на одобрение, в яркостта на багрите от носиите, в усмивките, прегръдките…"И ако поне малко сме успели да сплотим и обединим тези хора далеч от родината ни, то ние можем да се поздравим с успеха и да се наречем посланици на доброто", смятат момичетата от трио "Звън". 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.