Бързо съгласие за състава на СИК постигнаха днес

За има няма петнайсетина минути представителите на парламентарно представените партии и коалиции се споразумяха за състава на секционните избирателни комисии за вота на 26 март. На консултациите при кмета свои представители изпратиха всички парламентарно представени партии и коалиции: ГЕРБ бе представена от нейния общински председател, кмета на общината д-р Иван Иванов, Радослав Славов – заместник-председател на общинската организация на БСП представляваше коалиция „БСП лява България“, Ердоан Узунов и Али Алиев – областен и общински председател представляваха ДПС, д-р Сюзан Садъкова – общински председател на СДС и Марийка Монева бяха упълномощени представители на Реформаторски блок, Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО се представляваше от Мирослав Недялков, ББЦ от областния председател на движение „Гергьовден“ Пламен Пръвчев, Атака от общинския председател Радослава Мичева и АБВ също от своя общински лидер – Силвия Петрова.  

Секретарят на община Севлиево Румяна Дъчева запозна партийните представители с решенията на РИК Габрово относно броя на секции в община Севлиево и техните членове.

За изборите на 26 март тази година в община Севлиево ще има 36 секции с над 500 избиратели и те ще имат по девет члена, 21 секции с избиратели между 100 и 500, които ще бъдат с 7 члена в СИК и 13 секции с до 100 избиратели, за които РИК Габрово е определила състав от петима члена.

Общият брой на ангажираните членове на СИК в община Севлиево в деня за парламентарен вот ще бъде 536 души.

Това разпределение е направено от РИК Габрово и по него никой от присъстващите на консултациите при кмета не възрази. Нямаше остри възражения и по отношение разпределението, направено в Община Севлиево на местата за всяка партия по секции. От ГЕРБ, БСП лява България, ДПС, Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО, ББЦ, Атака и АБВ заявиха, че приемат предложеното им разпределение. Склонна да го приеме бе и д-р Сюзан Садъкова от Реформаторския блок, но преди това тя заяви, че всичките председателски места на коалицията са в селата, а в някои от тези села Реформаторският блок няма нито членове, нито позиции. Г-жа Садъкова предложи да бъде направена замяна с някои от местата на другите партии, а ако това не се случи, каза че ще се съгласи с предложения й вариант. Никой от останалите представители на партии не реагира с предложение. Единствен Али Алиев от ДПС каза, че и в неговата партия не са напълно удовлетворени от разпределението, но щом има съгласие между останалите, ще се съобразят с това.

Така в съгласие и добър тон, политиците приеха разпределението на хората си по секции. 

Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Кирил Ананиев става министър на финансите и още рокади в кабинета
Политика
Станимир Стойчев поема БСП в Севлиево или каквото е останало от нея
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Съдът отмени решението за прекратяване пълномощията на Трифон Трифонов
Политика
ОИК няма да обжалва съдебното решение по казуса Трифон Трифонов
Политика
Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев
Политика
ОИК проверява сигнал за несъвместимост за съветника Трифон Трифон
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика