Търсене

Бащата, който умъртви детето си, още е неадекватен, настанен е в Психиатрия

Бащата, който умъртви детето си, още е неадекватен, настанен е в

Бащата, който вчера причини смъртта на 2-годишната си дъщеричка в Севлиево, все още е неадекватен, настанен е с прокурорско постановление в Държавната психиатрична болница в града, обяви по-рано днес на брифинг Борислав Муеров, директор на ОД МВР-Габрово. Мъжът не е познат на полицията, няма криминални регистрации, но е имал здравословни проблеми. 

На 17 януари т.г. е имал психически срив, след което е настанен в Психиатричната болница. Освободен е на 22 януари т.г. Кръвните експертизи в хода на образуваното досъдебно производство трябва да покажат дали когато е посегнал на детето си мъжът е бил под въздействие на медикаменти. 

Сигнал за случилото се е подаден вчера, 5 януари, в 12.30 ч. в РУ Севлиево от съсед на семейството. Изпратеният на място автопатрулен екип открива в спалнята дете в безпомощно състояние с прорезна рана в областта на шията. В последствие екип на Спешна медицинска помощ установява смъртта на детето. В съседната стая полицаите откриват бащата, с прорезни рани в областта на китките и глезените. Бил е неадекватен, което наложило транспротирането му в болницата в Габрово. След направени манипулации с покурорско постановление е настанен севлиевската Психиатрия.  

На място е извършен оглед от дежурна група. Иззети са множество веществени доказателства, назначени са нужните експертизи по веществените доказателства, работата продължава с набиране на информация от роднини, свидетели, съседи, колеги и работодателя на бащата, обяви Борислав Муеров. 

Досега не са получавани за домашно насилие в семейството.  

Образуваното досъдебното производство е за умишлено убийство на малолетно лице. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!