Търсене

Баскетболната национална състезателка Гергана Иванова ще играе в елита на Германия

Гергана от отбора на шампионките - най-добра на държавното

Гергана Иванова, снимка: bgbasket.com

Гергана Иванова, чиято спортна кариера започна в Севлиево, отново ще се изявява зад граница, информира спротното онлайн издание superbasket.bg. Тя става  част от Келтерн Руторник, са обявили официално от клуба. Договорът й с германския клуб е до края на настоящия сезон.

Изданието припомня, че през септември Иванова стана част от Берое Стара Загора, като не се нуждаеше от много време за адаптация. Това бе втори престой за нея в отбора от Стара Загора, където игра от 2016 до 2021 година. За този период триумфира веднъж с титлата в родния елит и завоюва на два пъти Купата на България, а към колекцията й могат да се добавят два трофея в Адриатическата лига.

22-годишната състезателка може да се похвали още с два сребърни и един бронзов медал в турнира за купата на страната, както и с две сребърни отличия в женската А група. Срещу нейното име личи и един бронз от Адриатика.

Преди това 177-сантиметровата баскетболистка защитаваше цветовете на Левски, както и на унгарския ЕЛТЕ Беак, припомнят от superbasket.bg. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!