Търсене

БЧК раздава хранителни продукти на уязвими граждани

БЧК раздава хранителни продукти на уязвими граждани

От днес до 16 април 2020 г. уязвими граждани в цялата страна ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост. От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, лица поставени под карантина или такива с ниски доходи, ползвателите на патронажна грижа, лица, които ползват услугата "топъл обяд". Списъците на подлежащите на подпомагане са предоставени на Българския червен кръст (БЧК) от дирекциите за социално подпомагане. 

Индивидуалните пакети, които всеки правоимащ ще получи, съдържат брашно, олио, ориз, консерви и др., с общо тегло на пакет 30 кг. Продуктите са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

Заедно с пакетите с храни, ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.