Без допълнителни пари за водата на Севлиево в бюджет 2019
Кристина Сидорова поиска 2 млн. лв. допълнително за решаване на водния проблем в община Севлиево, парламентът не гласува предложението

"Нито един депутат от ГЕРБ не подкрепи предложението ми за повече пари за справяне с водната криза в Севлиевско. Дори и този ужасен проблем не може за пребори партийната дисциплина", написа народният представител Кристина Сидорова в личния си фейсбук профил, след дебатите при обсъждането на второ четене на държавния бюджет за 2019 г. 

Сидорова поиска 2 млн. лв. да се заложат за продължаване дейностите по реконструкция на водопроводите, по които се захранват с вода жителите на община Севлиево. 

Недоволството на народния представител, споделено в социалната мрежа, предизвика лавина от коментари. Един от тях е на колежката й Иглика Събева /ГЕРБ/, която е севлиевка. Тя влезе в задочен "диалог" с председателя на сдружение "Граждани за Севлиево" Боян Ботев, който също през фейсбук попита: "От Севлиево имаме ли депутат или тя няма проблем с водата? Защо винаги трябва да става по трудния начин? Какво значение има от коя партия идва това предложение? Водата няма цвят."

"Очевидно имате различни виждания от моите, относно способите за разрешаване на проблема с водоснабдяването на територията на община Севлиево, който междувпрочем датира от много години. Дори и да считам, че няма да Ви заинтригува, ще Ви съобщя, а ако вече Ви е известно, то го възприемете като напомняне, че благодарение на усилията ни в посока разрешаване на проблема, с Постановление на Министрески съвет от месец декември на миналата година за проблема с водоснабдяването на община Севлиево бяха отпуснати 3 000 000 лева. Тази година, с постановление от месец април за проблема с водоснабдяването на община Севлиево бяха отпуснати 4 250 000 лева", написа в отговор Събева. В поста си тя предполага, че гражданите в общината знаят, че "се работи по реализиране на проекта за цялостна реконструкция на довеждащия водопровод. Работи се и по други проекти в тази насока, както от община Севлиево, така и от община Габрово и община Дряново". Според Иглика Събева това е правилния подход, заради което споделя, че е счела за неприемливо да внася предложения за увеличение на сумите по бюджета на област Габрово, в частта за община Севлиево. 

"Нима севлиевци не помним какви действия бяха направени (подписка, протести, медии и ...)? Сигурно е съвпадение времето, по което се отпуснаха средствата и всички действия предприети от нас севлиевци", коментира думите на депутата Боян Ботев. 

Емилия Димитрова

Граждани алармират: Хаос със сметките за вода
Общество
Издателят на "Севлиево онлайн" - сред супергероите на "Америка за България"
Общество
Прокуратурата внесе обвинение срещу шофьор на севлиевска фирма
Общество
Обявиха антинаградите "Големия брат", 2019
Общество
Село Столът - 9 км махали с разбити пътища, но без кражби
Общество
Общината търси изпълнител на ремонтите на 7 улици за 4.2 мн. лв.
Общество
Душево - селото с най-много деца в община Севлиево и без безработица
Общество
Започва данъчната кампания за местни данъци и такси
Общество
АЕЖ: Президентът да наложи вето върху Закона за личните данни
Общество
Отстраняването на аварията по газопровода продължава
Общество
Татяна Харизанова и изкуство, преливащо от обич
Общество
Авария по захранващия газопровод, улици без газ в Севлиево
Общество
Радослав Начев от Градница е победител в лотарията на НАП
Общество
Закон регламентира как ще се броят земеделските стопанства
Общество
Севлиево получава още 1.2 млн. лв. за енергийна ефективност
Общество
Шилоопашата патица и воден кос за първи път на яз. "Ал. Стамболийски"
Общество