Без допълнителни пари за водата на Севлиево в бюджет 2019
Кристина Сидорова поиска 2 млн. лв. допълнително за решаване на водния проблем в община Севлиево, парламентът не гласува предложението

"Нито един депутат от ГЕРБ не подкрепи предложението ми за повече пари за справяне с водната криза в Севлиевско. Дори и този ужасен проблем не може за пребори партийната дисциплина", написа народният представител Кристина Сидорова в личния си фейсбук профил, след дебатите при обсъждането на второ четене на държавния бюджет за 2019 г. 

Сидорова поиска 2 млн. лв. да се заложат за продължаване дейностите по реконструкция на водопроводите, по които се захранват с вода жителите на община Севлиево. 

Недоволството на народния представител, споделено в социалната мрежа, предизвика лавина от коментари. Един от тях е на колежката й Иглика Събева /ГЕРБ/, която е севлиевка. Тя влезе в задочен "диалог" с председателя на сдружение "Граждани за Севлиево" Боян Ботев, който също през фейсбук попита: "От Севлиево имаме ли депутат или тя няма проблем с водата? Защо винаги трябва да става по трудния начин? Какво значение има от коя партия идва това предложение? Водата няма цвят."

"Очевидно имате различни виждания от моите, относно способите за разрешаване на проблема с водоснабдяването на територията на община Севлиево, който междувпрочем датира от много години. Дори и да считам, че няма да Ви заинтригува, ще Ви съобщя, а ако вече Ви е известно, то го възприемете като напомняне, че благодарение на усилията ни в посока разрешаване на проблема, с Постановление на Министрески съвет от месец декември на миналата година за проблема с водоснабдяването на община Севлиево бяха отпуснати 3 000 000 лева. Тази година, с постановление от месец април за проблема с водоснабдяването на община Севлиево бяха отпуснати 4 250 000 лева", написа в отговор Събева. В поста си тя предполага, че гражданите в общината знаят, че "се работи по реализиране на проекта за цялостна реконструкция на довеждащия водопровод. Работи се и по други проекти в тази насока, както от община Севлиево, така и от община Габрово и община Дряново". Според Иглика Събева това е правилния подход, заради което споделя, че е счела за неприемливо да внася предложения за увеличение на сумите по бюджета на област Габрово, в частта за община Севлиево. 

"Нима севлиевци не помним какви действия бяха направени (подписка, протести, медии и ...)? Сигурно е съвпадение времето, по което се отпуснаха средствата и всички действия предприети от нас севлиевци", коментира думите на депутата Боян Ботев. 

Емилия Димитрова

Кмет даде на прокурор гражданин, искал информация от Общината
Общество
НОИ изплаща до Нова година обезщетенията за беменност и малко дете
Общество
Без допълнителни пари за водата на Севлиево в бюджет 2019
Общество
Севлиево е сред 113 общини, спечелили ваучер за Wi Fi
Общество
В с. Душево изгоря къща
Общество
Няма дефекти по новия път за Габрово, ремонтът не е приключил
Общество
Създадоха дигитален архив, посветен на Първата световна война
Общество
Десетки улици в Севлиево остават без ток на 3 декември
Общество
Севлиевци ремонтираха сами селски път
Общество
Дядо Коледа идва в Севлиево на 3 декември
Общество
Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин бе на посещение в Севлиево
Общество
Как могат да се ползват данъчни облекчения чрез работодателя
Общество
Севлиево - В. Търново е добавен в списъка за ремонти
Общество
Директорът на социалните в Габрово напусна системата ненаказан
Общество
Коледна добрина за някой в нужда
Общество
Енерго Про предупреждава за прекъсване на електроподаването
Общество