Бизнес сдружение "Севлиево 21 век" обяви тазгодишните си стипендианти
Носителите на стипендии 2021-22 заедно с Мирослав Марков от УС на сдружението и Таня Бъчварова - секретар на организацията, снимка: Минчо Тодоров

Ренета Иванова Николова - дванайсетокласничка от СУ "Васил Левски", Пресияна Станимирова Ганева - в 11 клас на СУ"Васил Левски" и Дарена Стефанова Хачерян - в 12 клас на ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" са тазгодишните стипендианти на сдружението на бизнеса "Севлиево 21 век". Имената им бяха обявени малко преди обед пред бюста на Хаджи Стоян Николов на скромна церемония, с която беше отбелязат Деня на народните будители. 

Трите ученички получават традиционната стипендия на сдружението от 1200 лв., която ще се изплаща на равни месечни вноски през учебната 2021-2022 г. 

Извън тази стипендия четирима ученици получават поощрително и еднократно 200 лв. - Елица Добринова Иванова - СУ"Васил Левски", 12  клас; Борислава Иванова Борисова - СУ"Васил Левски", 11клас; Златомир Красимиров Станчев - ПГ"Ген. Ив. Бъчваров", 11 клас и Габриела Ивелинова Стефанова - СУ"Васил Левски", 12  клас. 

Стипендиите обяви Мирослав Марков - член на Управителния съвет на бизнессдружението в присъствието на зам.-кмета Красимира Йорданова - член на комисията по подбор на стипендиантите, председателя на Общинския съвет Здравка Лалева и зам.-кмета Калина Георгиева. 

Тази година церемонията по отбелязване Деня на народните будители беше без ученици. Нямаше деца с портретите на будителите в ръце, нямаше стихове и песни, съхранили жаждата на българина към свобода и обичта му към словото. Противоепидемичните мерки и ограничения белязаха и този ден, а просветителя Хаджи Стоян бе почетен с венци от Община Севлиево и Народно читалище "Развитие-1870". 

За стипендиите на "Севлиево 21 век" тази година са кандидатствали 12 ученици. До събеседване са допуснати седем от тях, казаха от сдружението. 

Съгласно условията за присъждане на стипендиите кандидатите трябва да са ученици от 8 до 12 клас, да учат в училища на територията на община Севлиево, да имат отличен успех и да са се представили добре на форуми със състезателен характер в областите, в които кандидатстват. Учебните дисциплини, допустими за кандидатстване са български език и литература, математика, физика и астрономия, химия, биология, информатика и информационни технологии, езикознание, история, география, икономика и предмети от учебните планове за професионална подготовка по професии, изучаващи се в професионалните гимназии. .

  

 

Учениците могат да се върнат в клас от другата седмица
Образование
60% от родителите на малките ученици в област Габрово са съгласни децата да се тестват
Образование
Коледен базар и кът за родолюбие бележат Коледа в ДГ "Пролет"
Образование
Трима учители от Севлиево бяха признати за "будители на бъдещето"
Образование
Големите ученици от габровска област засега няма да се връщат в клас
Образование
Кога големите ученици се връщат в клас, ето какво отговориха от МОН
Образование
Инженери и педагози създадоха изпитна програма за професионална специалност
Образование
Дарение от 30 комплекта учебници получи ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров"
Образование
Виртуално ще отбележи патронния си празник ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“
Образование
Рая Георгиева заслужено получи първа награда за рецитация на руски език
Образование
Нова визия получи училищната библиотека на СУ "Васил Левски"
Образование
ОУ "Стефан Пешев" почита днес своя патрон
Образование
Всички ученици се връщат в клас от понеделник
Образование
Утре до обед разпределят тестовете за малките ученици в габровски регион
Образование
Конкурс за стипендии обявиха ПГМЕТ в Севлиево и Фондация Gene Haas
Образование
По 160 лв. над заплатата за директори на училища заради тестването на малките ученици
Образование