Търсене

Бизнес въпреки пандемията - милиони евро инвестиции и твърда лидерска позиция

Бизнес въпреки пандемията - милиони евро инвестиции и твърда лид

На 20 май 2021 г. в Завода за санитарна керамика бе произведено 50-милионното изделие - тоалетна серия I-life

Каквото и да говорим през последните две години, все ще стане дума за пандемията. Това в голяма степен важи за бизнеса, независимо от мащабите му.

За позиционираната в Севлиево „Идеал Стандарт-Видима“ 2021 година беше още една година, в която целите на компанията се постигаха в условията на пандемия.

„Стратегията за развитие на компанията прeвърна всички структури на „Идеал Стандарт-Видима“ в ключови фактори за позиционирането на групата Идеал Стандарт сред лидерите в Европа за модерни цялостни решения за баня“, категоричен е Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“

На пълни обороти

„Заводите работиха на пълни обороти заради увеличените поръчки още от началото на годината и гласуваното доверие за производството на най-продаваните изделия именно в България. През годината трябваше да докажем, че можем да се справим - да произведем навреме, с високо качество, да дистрибутираме нужните количества на пазарите", припомня Дончев.

Изображение - 10170 През изминалата 2021 г. компанията реализира много нови продукти и затвърждава лидерската си позиция на българския пазар. Това е и годината, през която "най-младата и непрекъснато разширяваща се структура в нашата организация - Центърът за финансово обслужване, отбеляза 10 години от създаването си“, подчертава Ярослав Дончев. Това е годината, в която "продължи технологичното обновление на заводите, защото само така можем да увеличим нашата конкурентоспособност, да повишим ефективността на производството и да изведем производството на едно по-високо технологично ниво в санитарната индустрия", добавя изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима", като отбелязва "С гордост можем да кажем, че реализираните инвестиции през 2021 г. са почти 8 млн. евро.“

Нови работни места

През 2021 г. 570 нови работници и служители се присъединяват към компанията. Сред тях са работници в производството, инженери, графични дизайнери, финансови специалисти. Именно това многообразие от дейности и професии прави „Идеал Стандарт-Видима“ атрактивно място за професионална реализация, убедени са от компанията.

Инвестициите в Завода за производство на санитарна арматура

Изображение - 10171 „Инвестициите в съвременно оборудване в завода за производство на санитарна арматура продължиха през 2021 година и естествено следват успешните проекти от 2019 и 2020 г.“, заяви Емил Гатев, директор на завода. „Продължи технологичното обновяване в процес „Леярен” с внедрени две нови дробометни машини и четири автоматични банцизи, завърши основният ремонт на последните четири сърцарни автомата. Това са инвестиции, с които задаваме едно по-високо ниво на условията на работната среда", пояснява Гатев и подчертава, че подобренията в процес „Леярен” ще продължат и през 2022 г. Предстои да бъде внедрена трета нова машина за леене под ниско налягане.

Наред с всичко това е обновена галваничната инсталация в процес „Производство на пластмасови детайли. Значим проект, който бе реализиран през изминалата година е нова лаборатория за входящ контрол на доставните материали. Не е за пренебрегване и това, че успоредно с обновяването на процесите, от компанията инвестират в подобряване в социално-битовите условия.  

Благодарение на последователната инвестиционна политика в завода се произвеждат редица иновативни изделия: „В нашия завод се произвежда и най-продаваната гама на Идеал Стандарт в Европа - Ceraplan, която се отличава с изключително модерен дизайн и с редица иновации като “Easy fix plus” - система за бързо фиксиране на смесителя за умивалник. В тази гама продукти разработваме още много иновации, които ще бъдат реализирани на пазара през следващата 2022 година. При нас се произвеждат и смесители Conca и Joy с така нареченото PVD покритие, „копринено черните“ душ системи и смесители в гамите Ceraline и Cerafine O“, обяснява Емил Гатев.

Без трудов инцидент

„Едно от най-големите постижения, които отбелязахме през 2021 година и доказателство за високата култура за здраве и безопасност е, че отчетохме две календарни години без трудов инцидент. Постижение, зад което стоят усилията, разбирането и културата на всички работещи в завода“, добавя директорът на завода за санитарна арматура.

Инвестициите в Завода за производство на санитарна керамика

Изображение - 10172 „В завода за производство на санитарна керамика са реализирани редица мащабни инвестициионни проекти за модернизиране на завода. Сред най-значимите инвестиции са проектите по автоматизация и роботизация на производствени линии, като този процес ще продължи и се реализира благодарение на българския инженерен екип“, признава Валентин Ганев, директор на завода за санитарна керамика. Той припомня, че през 2021 г. са инсталирани още две нови преси за отливане под високо налягане, които допринасят за постигане на много по-високо качество на отлетите изделия и увеличаване с 30% на капацитета за отливане на технологично сложни изделия. "На нашия завод групата Идеал Стандарт възложи да станем главен център за производство на тоалетни без ринг, по новата технология “Римлес 2.0“, припомня Ганев. И добява: "Внедрихме в производство 18 нови модели, включително хитови продукти от най-новата колекция i-life. Ние произвеждаме тоалетните и бидетата от новата „копринено черна“ серия на компанията, която стана популярна на пазара. В резултат на технологичната трансформация в завода значителното се подобряват ергономията и условията на труд в производствените процеси.“

В края на ноември 2021 г. е направена първа копка за изграждане на ново производствено помещение, предназначено за развитие и производство на филтър-калъпи за преси за отливане под високо налягане. „Това е стратегически проект, който ще приключи през 2022 година и така ще затворим цикъла на разработване и производство на филтър-калъпи“, обяснява директорът на Завода за санитарна керамика.

Корпоративна социална отговорност

Въпреки предизвикателствата пред бизнеса, новите условия на живот накараха екипа на компанията да подходи още по-отговорно в своите социални ангажименти към обществото и региона, където оперира. Най-значимите социални проекти бяха в сферата на здравеопазването, където бяха осъществени едни от най-големите дарения в нова съвременна апаратура за болниците в Севлиево и Габрово. „Реализирахме заложените дейности в инвестиционната ни програма „За по-добро здравеопазване“ през 2021 г. Даренията са на стойност над 300 000 лв.“, посочва Ярослав Дончев. 

Изображение - 10173

Министър Асен Василев връчва отличието "Инвеститор в обществото" на "Идеал Стандарт-Видима" по време на връчване отличията за отговорен бизнес, архив юни 2021 г. 

Компанията продължи да подкрепя редица клубове, отбори и школи и да инвестира в талантливите деца в региона.

Признание за приноса на компанията в обществото е наградата национален приз „Инвеститор в обществото“ на Българския форум на бизнес лидерите, а списание „Форбс“ класира „Идеал Стандарт – Видима“ в топ 3 в категорията „Компания 2021“.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.