Благодарим, че ни научи да обичаме Севлиево

"Благодарим ти, че ни научи да обичаме Севлиево и как да работим за него!" - с тези думи Момчил Кънев се обърна към инж. Красимир Копчев, който вчера присъства за последно на заседание на сдружение "Севлиево 21 век". "Запазете тези отношения, които сме изградили заедно през годините. Защото това сдружение е най-хубавото, което сме направили. И бъдете единни. Ще ви помагам и занапред, оставам тук, никъде няма да ходя или бягам. Аз съм един от вас", каза в отговор инж. Копчев, получавайки плакета на "Севлиево 21 век" за заслуги към организацията. А аплодисментите на присъстващите членове на сдружението показаха отношението на останалите към личността на Красимир Копчев, който от 15 години е не само член на бизнессдружението, но и част от неговия управителен съвет и два мандата негов председател.

Снощи се проведе годишното отчетно събрание на "Севлиево 21 век", на което освен отчет за свършеното през миналата година, бяха набелязани инициативите, които работодателите ще подкрепят през 2016-та. След гласуване, бе определена и темата на традиционната благотворителна вечер. Изборът беше между подкрепа за танцовия ансамбъл за участието му във фолклориада в Мексико - предложение на Данаил Лалев, ремонт на спортната база в парк "Черничките", където тренират футбол деца от различни възрасти, а отскоро и клубът на момичетата "Севлиево лейдис" - предложение на Костадин Костадинов и изграждане на скейт парк - идея на Силвана Стоева, подкрепена с подписите на близо 300 деца. 

До гласуване стигнаха първите две предложения, тъй като се оказа, че изграждането на парка води със себе си тежка административна процедура, за която към момента няма готовност. Така изборът беше между възможност за десетки деца да спортуват години наред и пътуване на ансамбъла за народни танци до Мексико. За първата инициатива са необходими 23 000 лв., за втората - 20 000 лв., колкото недостигат към момента на "Развитие". Повече гласове присъстващите дадоха на участието във фолклориадата - 37, с трима "въздържал се" и трима - "против". С това до гласуване предложението за ремонт на спортната база не се стигна. А точната дата на благотоворителната вечер ще бъде определена на първото заседание на Управителния съвет на сдружението.  

По отношение традиционните дни на обществената ангажираност, на които "Севлиево 21 век" е съорганизатор, се взе решение тази година да бъдат привлечени повече граждани, ученици и сдружения на етажна собственост, под формата на проекти, за чието финансиране ще може да се кандидатства. Красимир Обретенов се ангажира с финансирането на конкурс за рисунка и есе на тема "Пролет, здравей" в памет на Йовко Йовков, на когото през април ще честваме 65 години от рождението, а през есента, в рамките на традиционния турнир по мотокрос, също в памет на Йовков, сдружението ще инициира награден фонд за млади мотоциклетисти. Работна група с председател Васил Маринов ще се ангажира с проблемите на професионалното образование и работата с младите хора. Всичко това редом с традиционната ангажираност на местния бизнес за стимулиране на най-добрите ни абитуриенти, изявените и талантливи деца, на които всяка есен се връчват стипендии на конкурсен принцип и подкрепата за редица градски и обществени инициативи, което е част от смисъла и убедеността на членовете на най-голямата организация на бизнеса от подобен род у нас. 

На първото за 2016-та събрание на "Севлиево 21 век" бяха приети и нови членове: Емил Гатев, Лъчезар Ненчев, Христо Цонев, Добромир Димов, Радослав Славов и Кристиян Даскалов.  

Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес