Бляскава вечер за 15-тата церемония "Баня на годината"
Звездните водещи - актьорите Елена Петрова и Васил Бинев

Звездна бе вечерта на юбилейната петнайста церемония на конкурса "Баня на годината", който снощи събра в София архитектурния и дизайнерски цвят на България. А звездните водещи - актьорите Елена Петрова и Васил Бинев, вдъхнаха живот на посланията, събрани в мотото на конкурса „Създаваме заедно“ и вдигнаха завесата на славата за победителите в четирите категории на конкурса "Баня на годината 2018".

„Заедно с журито през тези години направихме конкурса престижен. Освен с препоръки към нас като организатори, те помагат и на участниците за повишаване на нивото на професионалната среда и за културното обогатяване на цялото общество.“, каза в началото председателят на журито Христо Караиванов - директор търговска организация Източна Европа.

Церемонията тази година бе белязана с повече емоционалност от досега, което със сигурност бе плюс за публиката в препълнената зала на Sofia Event Center, но и доказателство, че конкурсът не е просто за проекти, а за дизайнери и архитекти с богата душевност, склонни да вдъхнат възторг и чувства в на пръв поглед неодушевените бани.

Церемонията започна с кратък филм по библейския разказ за сътворението, пречупен през  усилията и конфликта, който възниква у търсещия човек. Филмът бе посветен на проектанти, архитекти и дизайнери, които по-късно, излизайки на сцената, отправяха благодарности към организаторите за посланията.

Всъщност благодарностите към екипа на "Идеал Стандарт-Видима" буквално заляха церемонията, което бе неоспоримо доказателство, че конкурсът не само провокира авторите, но за своите 15 години се е превърнал в място, където се конкурират новите идеи и нестандартните виждания в обзавеждането на съвременната баня.   

Четири победители получиха призовете на реномираното жури. Те ще имат честта и удоволствието да посетят специализиран семинар, посветен на интериорния дизайн в Милано, Италия.

В категорията на една от най-новите тенденции в проектирането „Санитарни помещения в офис сграда – BIM проект“, получиха арх. Полена Жекова, арх. Ивайло Иванов и инж. Пламен Илиев. За Баня на годината в категория „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“ получи арх. Деница Славова. Приз за „Идеалната семейна баня – 3D проект“ отиде при  проекта Reflection на арх. Вилия Евстатиева и арх. Харалан Йовчев.  Победител в категорията „Реализирана баня в жилищна сграда“ стана Гергана Досева с идеята си за Баня „Релакс“.

Проектите бяха оценявани от жури, в което се включиха едни от най-известните имена в архитектурната общност в България - арх. Пенка Станчева, арх. Иван Александров, арх. Юри Танов, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Петър Диков, арх. Атанас Динев, арх. Таня Дикова, арх. Радина Гешева, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров. Събитието бе уважено и от архитекти, дизайнери и проектанти, създатели на известни архитектурни проекти, спечелили награди и призвания в международни конкурси.

„Респектиращ факт е, че конкурсът е устойчив в 15-те години на своето развитие. За мен най-важният елемент от неговото усъвършенстване е, че поддържа и засълва интереса на младите проектанти“, сподели арх. Иван Александров.

Церемонията по награждаване се превърна във вдъхновение и място за споделяне на емоции и идеи и за творци от различни сфери на изкуството и популярни личности, спечелили сърцата на хората със своите успехи. Сред гостите бяха музикалната изпълнителка Прея, популярната актриса, модел и певица Ива Янкулова, кралят на стендъп комедията Ники Станоев, обичаният от феновете на футбола Ваня Джаферович, телевизионната водеща и актриса Алекс Раева, както и Радост Драганова, Ивайло Захариев, шеф Таньо Шишков и др.

За първи път тази година проектите се оценяваха от медийните партньори на конкурса. Техният глас бе равностоен на този на експертното жури. Медиите отличиха с призове разработки в три категории приз Баня на медийните партньори в категория „Идеалната училищна тоалетна – 3D проект“, беше отличена арх. Ивета Попова. В категорията „Идеалната семейна баня – 3D проект“, призът на медийните партньори получиха Добрин Драганов, Станислав Иванов и Сергей Станев. Арх. Тея Трошанова спечели наградата в категорията „Реализирана баня в жилищна сграда“. Победителите, определени от медийните партньори ще имат честта и удоволствието да посетят специализиран семинар, посветен на интериорния дизайн в Милано, Италия. Тази награда имат същата добавена стойност за развитието на младите архитекти като тази на експертното жури.

А на финала торта с внушителни размери с логото на конкурса бе внесена в залата и в духа на бляскавата церемония от нея изригнаха фойерверки, докато на сцената дефилираха наградените през 2018 г. 

И така до следващия път, когато организаторите от "Идеал Стандарт-Видима" ще трябва отново да провокират публика, архитекти и дизайнери. Но след високата летва, която вдигнаха през изминалата нощ, наистина е трудно да се предположи докъде ще отиде въображението на авторите догодина. Няма да е лесно и на организаторите, които показаха, че компанията, позиционирана в Севлиево, е сред най-успешните в България не само като реализация на продукти, брой работни места, реализирани приходи и експорт. "Идеал Стандарт-Видима" вече не е просто марка за качество, а марка за стил, който могат да опитват да достигнат само най-добрите. 

автор: Емилия Димитрова 

 

 

 

По-нисък данък за такситата, ще спестяват по 8.33 лв. на месец
Бизнес
На какви цени продава „Севлиевогаз 2000“ от 1 януари 2019 г.
Бизнес
След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава
Бизнес
Lidl в Севлиево затваря за два дни заради обновяване на магазина
Бизнес
45-милионното изделие – дарение за Дандолови къщи
Бизнес
Остават 10 дни за ползване на отстъпка върху дължимия данък
Бизнес
Подаването на данъчните декларации започва на 10 януари
Бизнес
Данни за плащания към физически лица се подават до 15 март
Бизнес
"Капман грийн енерджи" ще строи соларен парк в бившия завод "Севко"
Бизнес
Идеал Стандарт Интернешънъл създава център на дизайна в Милано
Бизнес
Бляскава вечер за 15-тата церемония "Баня на годината"
Бизнес
Община Севлиево търси изпълнител на велоалеята, цената е 142 хил. лв.
Бизнес
Нови дървета в алеята на Ротари, заради 144 г. Ротари Интернешънъл
Бизнес
Втори мандат за Емил Гатев като председател на "Севлиево 21 век"
Бизнес
С 10 стотинки по-скъпо ще возят такситата в Севлиево
Бизнес
"Хелиос" награди най-добрите си дистрибутори за 2018 г.
Бизнес