Търсене

Богомил Петков е член на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие

Богомил Петков е член на българската делегация в Интерпарламента

Богомил Петков

Народният представител от Габрово Богомил Петков (Продължаваме промяната) вчера бе избран за член на българската делегация в Парламентарната асамблея по православие. "Удовлетворен съм, че ангажираността ми с възстановяването и подкрепата за православните църкви в България е била забелязана", коментира пред "Севлиево онлайн" по този повод Богомил Петков. 

При избора на членовете в делегацията Интерпарламентарната асамблея по православие от ДПС първо поискаха място в нея, а после заявиха, че са искали да предложат за неин ръководител Йордан Цонев, който е доктор по теология. Макар и "Продължаваме промяната" да инициираха почивка, след нея се разбра, че поводът не е бил да се даде място на ДПС, а да се реши кой да оглави делегацията, след като ГЕРБ - СДС отказва. Накрая за ръководител на делегацията бе избран Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", а за нейни членове - Богомил Петков от "Продължаваме промяната", Радомир Чолаков от ГЕРБ - СДС, Борислав Гуцанов от "БСП за България" и Петър Петров от "Възраждане", информира Дневник. 

В интерпарламентарната асамблея по правослание членуват представители от 25 страни. Това са Албания, Беларус, Армения, Босна и Хаерцеговина, България, Хърватия, Кипър, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Латвия, Литва, Черна гора, Молдова, Полша, Палестина, Русия, Румъния, Сърбия, Словакия Украйна, Чехия, Судан, Сирия, както и депутатски групи от САЩ, Австралия, Аржентина, Казакстан, Йордания, Ливан, Египет, Уганда, Конго, Етиопия и др.   

Богомил Петков е от Севлиево. Втори в листата на "Продължаваме промянята" на парламентарните избори през ноември 2021 г., Пред декември той положи клетва като народен представител на мястото на подалата оставка от Парламента Яна Балникова, която стана съветник на премиера Кирил Петков. 

Подробности за избора на българската делегация публикув "Дневник", може да четете тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022