Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
повече от 200 делегати присъстваха на отчетно-изборното събрание на Камарата на строителите, снимка: в. "Строител"

Със 181 гласа от 193 валидни, Богомил Петков бе избран в Управителния съвет на Камарата на строителите на провелото се на 21 ноември т.г. в София отчетно-изборно събрание на организацията. 

Близо 200 делегати – представители на строителни фирми от страната, избраха свое ръководство за следващите 3 години. Най-много гласове събра Богомил Петков от фирма „Мазалат” ЕООД в Севлиево, който бе номиниран от представителите на строителните фирми от габровска област. Лично доайенът в строителния бранш Петър Петров подчерта, че „натрупания опит и направеното от Петков трябва да се използва и той ще бъде достоен представител на бранша, който да защитава интересите на строителите на национално ниво”.

Богомил Петков бе два мандата председател на габровската организация на строителите и активно работеше за законови промени в полза на бранша. Наскоро две негови идеи бяха узаконени. Едната е свързана с изискването строителите, които искат да строят жилищни и вилни сгради над 100 кв. м да бъдат вписани в Централния професионален регистър, който се поддържа от Камарата на строителите в България.

Досега имаше широка възможност за работа в сивия сектор, тъй като много строители – нерегистрирани и неотговарящи на условията за строителна фирма, бяха ангажирани и участваха в изграждането на обекти. Освен изсветляване на сектора, промяната е и превенция срещу некачествено строителство.

Друга законова поправка, за която Петков настоява и в последствие отвоюва беше е Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Поправката касае обявяването на подизпълнителите, ангажирани в изпълнението на дейности, възложени по реда на Закона за обществените поръчки.

Целта е фирмите, които нямат голям обем и по-малки финансови възможности, заради което не могат да са главен изпълнител, да работят и трупат опит като подизпълнители. По този начин се дава възможност на малките и средните фирми да бъдат легитимно включени в строителния процес и да получат своите референции, с които да доказват възможностите си.

 

 

Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
Роберто Паломба e председател на журито на "Баня на годината 2019"
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
85 години да гледаш напред с благодарност
Бизнес
Десетото издание на "Дни на кариерата" е на 22 октомври в Габрово
Бизнес
АББ изгради втори завод в Петрич
Бизнес
Покана за заключителна пресконференция по проект
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес
Ford Focus подарява "Хелиос" на клиент, закупи стока или услуга
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
История за амбиция в името на хората, която се пише 85 г.
Бизнес
Журито в „Баня на годината“: "Създавайте проекти с мисъл за хората"
Бизнес