Търсене

Богомил Петков и Иглика Събева призоваха подкрепа за Светлана Георгиева, Иванов е убеден, че севлиевци ще гласуват "с ум и сърце" (Обновена)

Емилия Димитрова
Богомил Петков и Иглика Събева призоваха подкрепа за Светлана Георгиева, Иванов е убеден, че севлиевци ще гласуват
"В този момент няма нищо по-важно от обединението зад единен кандидат на всички хора, които милеят за Севлиево и искат общината да се развива по различен начин. Именно големият разговор за бъдещето на нашето родно място е каузата, която стана пресечна точка на моите идеи с тези на госпожа Георгиева" - написа кандидатът за кмет на Севлиево от ПП-ДБ Богомил Петков, който в неделя не стигна до балотаж и остана трети по резултат в избора за общински кмет. 
 
С пост във фейсбук Петков призовава гласоподавателите си да подкрепят на балотажа Светлана Георгиева. "Севлиево има нужда от нов кмет, който да бъде искрено комуникативен и близо до хората", пише Богимил Петков. "Уважаеми съграждани, познавате ме като човек и политик, който години наред се бори с корупцията, с непрозрачното разходване на бюджета и със зависимостите в община Севлиево. Искам да ви уверя, че ще продължа да бъда коректив на всяка власт и в бъдеще.
Затова в неделя, с бюлетина 14, за Светлана Георгиева, за нов кмет на община Севлиево", завършва поста на Богомил Петков.
 
 
Във фейсбук подкрепата си за Георгиева даде и Иглика Събева. "На балотажа в неделя ви призовавам, всички заедно, да подкрепим кандидата за кмет на община Севлиево - г-жа Светлана Георгиева...Защото продължавам да смятам, че промяната е наложителна. Защото мисля, че гражданите на град Севлиево и селата на община Севлиево трябва да познават кмета си. Защото трябва да върнем Севлиево на севлиевци!", написа Събева в социалната мрежа. 
 
 
Както по-рано "Севлиево онлайн" обяви от БСП призоваха избирателите си да гласуват в неделя "мъдро и по съвест". Социалистите не са постигнали съгласие да застанат зад кандидатурата на Георгиева, става ясно от разпространеното от председателя на севлиевската БСП Станимир Стойчев.
 
Срещу това им решение с друг пост излезе бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков: "Не бих могъл да ходя изправен, ако не се разгранича от безхарактерното и безидейно поведение на моята партия в града ни по време на местните избори, тази година. Без цел! Без мисъл! Без действие! Без позиция!", пише Стойков. Постът му продължава: "Респект към всички участници в местните избори за това, че застанаха пред нас с лицата и имената си да искат подкрепата ни, за да работят за общината. А за да бъда верен на ценностите, които изповядвам, за да бъда последователен и отговорен, заявявам, че на балотажа за избор на кмет на 05.11.2023г. ще подкрепя почтеното, некомпрометирано, жадно за работа ново начало". 
 
 
Кандидатът на ГЕРБ Иван Иванов също публикува обръщение във фейсбук. "Вярно е, че изборите в неделя са важни за цялата община, защото те са нашият тест за разумност, израз на уважение и външната проява на нашата пословична севлиевска чест, защото дедите ни са се били и са оставили костите си в Балкана, за да имаме ние днес правото на глас", написа той.
 
"Каквото и да сте решили през изминалите 4 г., важното е да не позволим нашето местно общество да се раздели, нашите ценности да ерозират и нашите сърца да се вкоравят. Не се поддавайте на деструктивни сили - това няма да ни направи по-добри хора, съседи, майки и бащи", съветва Иванов и завършва: Благодаря ви предварително, защото съм убеден, че ще постъпите правилно - с ум и сърце!
 
Текстът е обновен в 20.54 ч., след като със "Севлиево онлайн" се свързаха Росен Цветков и Йордан Андреев. 
 
Росен Цветков представлява единствената местна коалиция „ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ“ (КОАЛИЦИЯ „ЛЕВИЦАТА!“, ПП „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“, ПП „ВМРО - БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“). Във фейсбук той написа: 
 
Уважаеми, граждани, на община Севлиево!
Искрено благодаря на всички вас, които гласувахте за нашата листа. Смятам, че трябва да заемем страна и да поемем отговорност за бъдещето на нашия град.
Добре познавам г-жа Светлана Георгиева, тъй като с нея бяхме в обща листа и общински съветници от местните изборите 2015-2019 г. Тогава успях да се уверя в нейните качества на добър организатор и човек, способен да носи отговорност. На предстоящите избори в Неделя ще гласувам с бюлетина №14!
 
Малко преди тази публикация със "Севлиево онлайн" се свърза Йордан Андреев, кандидат за кмет на община Севлиево от ПП "Възраждане". Той също заяви подкрепа за кандидатурата на Светлана Георгиева с пост в социалната мрежа: 
 
"ПП “Възраждане” категорично демонстрира отношението си към модела ГЕРБ. Този модел на управление през последните 12 години в Община Севлиево ясно показа, че не работи в интерес на жителите. Сега ни е предоставена възможност да покажем, че наистина искаме да дадем друга посока в развитието на града и селата. Удовлетворен съм от факта, че по-голямата част от кандидатите на първи тур, заявиха желанието си за промяна. Това създава усещане за единност и по-добро бъдеще.
Обръщам се към всички наши симпатизанти и привърженици, подкрепящи идеите на ПП “Възраждане”, да излезем отново в неделя и да гласуваме за ново начало"
 
 
 На балотаж тази неделя отиват Светлана Георгиева (Граждани за общината) и Иван Иванов (ГЕРБ). Иванов има солидна преднина след първия тур на изборите, а на втория почти сигурно е, че ще прибави и гласовете на ДПС.
 
Днес стана ясно, че срещу кандидата на ГЕРБ има обединение от всички, с изключение на БСП, които имаха свой кандидат за кмет на Севлиево на първия тур на изборите. Въпрос на малко време е да стане ясно дали обединението срещу Иванов ще промени ситуацията в Севлиево. Отговорът се крие не само в подкрепата за един или друг кандидат, но и в избирателната активност, която може да се окаже решаваща за изхода от вота на 5 ноември. 
 
Утре е ден за размисъл, развръзката е в неделя. 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.